Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 4 листопада 2014 р.

04.11.2014р. Б. / Священнослужителі Донецького екзархату вперше за останній квартал зібралися

30 – 31 жовтня Екзарх Донецький УГКЦ владика Степан (Меньок) разом із священнослужителями екзархату вперше за останній квартал зібралися, щоб разом поділитися усім пережитим та поміркувати над майбутніми планами душпастирства на екзархальній території. Зустріч відбулася в приміщенні санаторію «Чайка» в Запоріжжі.

 Варто додати, що учасниками зустрічі були і члени робочої групи для впровадження стратегії УГКЦ «Жива парафія»: о. Михайло Гарват, с. Емануїла Харишин та о. Петро Рак. Отець Михайло розповів священикам про дванадцять пріоритетних напрямків «живої парафії» (катехизація, плекання східної ідентичності, соціальне служіння, єдність всередині Церкви, Євангелізація, формація духовенства, служіння молоді, екуменізм, служіння мігрантам, управління дарами та освіта). На його думку, якщо парафія  не буде «дієвою», то тяжко прагнути цього для усієї Церкви. Натомість с. Емануїла розповіла про стан справ перебігу єпархіальних соборів, які зараз відбуваються почергово в УГКЦ. А о. Петро розповів про функціонування Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ, який він очолює, та представив літературу, яку видали окремі Комісії УГКЦ. «Донецький екзархат – це місце, де можна зустріти Христа, який витирає сльози з очей матерів. Ви для нас є прикладом  «живої» Церкви. Перебуваючи цими днями разом із вами я побачив глибоку віру в Бога», - сказав о. Петро.

Крім цього священик екзархату Михайло Неїжмак представив свою працю в Бюро УГКЦ з питань екології, секретарем якого він є: «Якщо наше життя буде якісне і нам вдасться зберегти наші ресурси, то ми не будемо шкодити своєму здоров’ю, а значить Творцю».

Усі дні зустрічі відбувалися в дусі спільної молитві за мир в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар