Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 21 травня 2014 р.

21.05.2014р. Б. / 71% українців за те, щоб українська була єдиною державною мовою

українська мова
Більшість українців виступають за те, щоб українська мова була єдиною державною в Україні. Про це говорять дані дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова. 
 
Так, за українську як за єдину державну мову висловився 71% респондентів. При цьому 31,3% висловлюються також за те, щоб "російський язик" був офіційним у деяких брехіонах. 

Державний статус "русскава язика" підтримують 25,3% опитаних мешканців України. За те, щоб лише українська мова була державною, виступають 95,7% жителів західних теренів, 87,1% — центральних теренів, 48,6% — південного брехіону, 47,8% — східного брехіону. 

Державний статус "русскава язика" підтримують 3,6% жителів західного терену, 10,8% — центрального терену, 42,9% — південного брехіону, 47,6% — східного брехіону. 

Опитування проводилося з 25 по 29 квітня. У ньому взяли участь 2012 респондентів віком від 18 років на всіх теренах України за винятком Криму за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. 

За матеріалами: ТСН

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар