Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 3 травня 2014 р.

03.05.2014р. Б. / Українська інтелігенція: Наш народ перебуває між двома небезпеками

1 грудня
Позицію Ініціативної групи «Першого грудня»  озвучили академік, директор Інституту філософії НАН України Мирослав Попович, кардинал Любомир Гузар та колишній політв’язень, письменник, філософ Євген Сверстюк.
 
У своєму зверненні учасники ініціативи підкреслили, наш народ перебуває між двома небезпеками. «Одна з них, важча,  – це внутрішні труднощі, які вимірюються не лише економікою і корупцією, а насамперед ще слабким умінням влади і суспільства жити по-іншому. Друга небезпека — це російська загроза. Окупація Криму поховала фальшиве «братерство». Перед нами ворог, який ненавидить будь-який вияв незалежного українського мислення і кожного, хто на нашій землі прагне добра українській державі», — вважають учасники групи «Першого грудня» та закликають усіх пам’ятати: тільки ми самі здатні захистити себе. 

«Якщо народ не боронить себе самостійно, то ніхто у світі не постане на підтримку такого народу», — говорять В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський. 

На думку ініціативи, українцям зараз важливо зберегти рішучість і мобілізованість Майдану: «Супроти будь-яких загроз ми зобов’язані зробити сильну державу, де не буде брехні, обману і компромісів з національною безпекою, демократією, ідентичністю та інтересами». 

Суспільні авторитети звернулись до української влади із закликом до ясності, чесності та рішучості у діях. «Говоріть з людьми щодня, але ясно і зрозуміло, аби країна була впевнена, що може з вами пройти шлях між загрозами. Український політикум несе важку вину перед нашим народом. Лише ваша згуртованість навколо національних вартостей у час загрози здатна переважити минуле», — йдеться у зверненні. 

Учасники ініціативи «Першого грудня» переконані, що саме молоді сили країни і є порятунком України: «Збільшуйте число своїх прихильників, підтримуйте організаційні можливості молодших поколінь, продовжуйте викривати неправду та вимагати прав і свобод, але, найсуттєвіше, поширюйте свою небайдужість поміж усіх громадян України».
 
Для того, щоб зрозуміти головні національні орієнтири, які б стали Суспільним договором-обов’язком і для громадян, і для нинішньої влади, і для кожної наступної, Ініціативна група «Першого грудня» пропонує всім провідним громадським силам країни разом розпочати роботу над зустріччю найширших громадських кіл з усіх регіонів, представників національних громад, релігійних діячів. 

«Наш діалог слід присвятити найважливішому — загальнонаціональному порозумінню всіх громадян України, громадському контролю за владою на всіх рівнях, новим політичним стандартам, а також суспільним вимогам до бізнесу», — наголосили учасники групи «Першого грудня». 

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.
 
1-12.org.ua 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар