Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 8 вересня 2012 р.

08.09.2012р. Б. / Ватикан попереджає: Молоді європейці ростуть в аксіологічний порожнечі


Сьогодні Європа є дуже слабкою з погляду культурної самобутності. Вона не може протистояти світові, і це в той час, коли він потребує наших цінностей, – вважає о. Альдо Джордано, постійний спостерігач Святого Престолу при Раді Європи. Він зазначає, що сьогоднішня молодь – це діти того покоління, яке першим відмовилося від традиційних цінностей. Відповідно до цього наша молодь росте у порожнечі й вже не має живого зв’язку з тим, що сформувало європейську ідентичність. У такому стані молодь не зможе вести діалогу з іншими культурами. Це дуже небезпечно, тому що аксіологічна порожнеча рано чи пізно буде чимось наповнена – застерігає о. Джордано.
 
На думку ватиканського дипломата, ця порожнеча ідентичності в Європі є явищем дуже небезпечним. До того ж зараз настав час, коли Старий континент міг би поділитися з світом своїми великими ідеями і досягненнями в галузі науки, права, філософії та мистецтва. Якщо Європа справді хоче існувати в світі, то має розібратися в своїх цінностях – вважає о. Джордано.
 
Італійський священик зазначає, що дуже неоднозначними щодо цього є європейські установи, наприклад, Суд з прав людини. З одного боку, він дає сигнали, які показують, що він поважає принцип субсидіарності. Так було і у випадку з хрестом в італійських школах. З іншого боку, він здається послідовним пропагандистом лібералізму у сфері етики. Це потребує великої пильності окремих країн, щоб заради передбачуваного прогресу кілька країн не диктували іншим своє бачення прав людини, – заявив постійний спостерігач Святого Престолу при Раді Європи.

За матеріалами: Radio Watykańskie

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар