Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 27 вересня 2012 р.

27.09.2012р. Б. / Незабаром стартує освітньо-музичний цикл «Перший християнський князь»


7 жовтня 2012 року стартує проект «Перший християнський князь»освітньо-музичний цикл, який присвячено до 1130-річчя пам’яті князя Аскольда.
 
Протягом нового навчального року Інститут філософської освіти і науки спільно з Інститутом мистецтв та Церквою Святого Миколая проводитимуть цикл зустрічей, які об’єднані ключовою постаттю давньоруської культури – князем Аскольдом. Захід спрямований на студентську молодь м. Києва, яка цікавиться історією, культурою, філософією та всіх охочих і спраглих до нових знань.
 
«Ми об’єднали зусилля двох потужних навчальних підрозділів Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова – Інституту мистецтв і Інституту філософської освіти і науки – створили якісно новий освітній проект. Роль князя Аскольд для нашої історії є великою, та в той же час мало досліджуваною. Лекції вестиме магістрант релігієзнавства, який на професійному рівні займається розробкою відповідної наукової теми і тому ми зможемо згадати як відомі, так і дізнатись маловідомі сторінки давньоруської історії», – говорить  директор Інституту філософської освіти і науки професор Іван Дробот.
 
На сьогоднішній день організаторами оприлюднені дати і теми зустрічей у 2012 році:
7 жовтня – Князь Аскольд: погляд крізь віки
4 листопада – Диво у Влахерні
25 листопада – Від Аскольда до Володимира
23 грудня – Аскольд у літописних джерелах
 
Всі заходи відбуватимуться о 17 год в Церкві Святого Миколая на Аскольдовій могилі (Петрівська алея, 1).
 
Проект «Перший християнський князь» цікавий поєднанням лекційної частини (лектор – магістрант релігієзнавства Сергій Савченко) та музичний супроводом (за участі камерного оркестру Інституту мистецтв НПУ імені М.П. Драгоманова та провідних творчих колективів і ведучих солістів).
 
Проект відбувається за підтримки ректора університету академіка Віктора Андрущенка. Автори проекту – директор Інституту філософської освіти і науки професор Іван Дробот та митрофорний протопресвітер отець Ігор Онишкевич. Куратор проекту – культуролог та аспірант Сергій Русаков. 

Повідомив Сергій Русаков




Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар