Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 5 вересня 2012 р.

05.09.2012р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (27.08-02.09)


27 серпня 2012 року члени Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ зібралися на зустріч у Вестмінстерському монастирі м. Мишина в Британській Колумбії (Канада). Ця зустріч проходить у рамках двох важливих церковних подій: 100-річчя прибуття першого українського католицького єпископа до Канади - блаженного Микити (Будки), та Синоду Єпископів УГКЦ, який відбудеться у Вінніпезі (Манітоба) 9-15 вересня цього року. 
 
 
В Уневі,  в обителі братів-студитів,  Утреня, похід на Чернечу гору та Акафіст до Пресвятої Богородиці плавно перейшли до ранкової Божественної Літургії та Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Василій Медвіт. Окрім нього у попередні дні прочани мали радість спільно молитися також з Владикою Венедиктом Алексійчуком - єпископом-помічником Львівським, Владикою Йосафатом Говерою - екзархом Луцьким та Владикою Йосифом Міляном - єпископом-помічником Київським.
 
Владика Венедикт Алексійчук, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, взяв участь у храмовому празнику в селі Бонишин, що на Золочівщині. З нагоди вісімдесятилітнього ювілею храму було освячено престіл. Святкову Літургію під проводом Владики Венедикта співслужили адміністратор храму о. Віталій Барабаш та священики Львівської архиєпархії. (ВІДЕО)
 
Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігорз пастирським візитом відвідав парафію Успіння Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Максимовича, 2). Під час Архиєрейських відвідин владика очолив Божественну Літургію, виголосив проповідь і звершив чин освячення зілля та інших сакральних речей вірних.
 
В Україні розгортають апостольську діяльність два відмінні чернечі Згромадження, які мають одну і ту ж назву – Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії. Одне з них належить до римо-католицької Церкви в Україні, і його заснував у Польщі блаженний Едмунд Бояновський. В УГКЦ окреме Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії було засноване 28 серпня 1892 року в с. Жужелі (тепер Жужеляни), Сокальського району на Львівщині, а його співзасновниками є блаженна Сестра Йосафата Гордашевська, Отець Василіянин Єремія Ломницький та Отець Кирило Селецький.
З цієї нагоди 28 серпня 2012 року у храмі св. Онуфрія у Львові відбулася подячна Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Борис Ґудзяк, Апостольський Екзарх для українців греко-католиків у Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу, у співслужінні Генерального Вікарія о. Йоанікія Чверенчука, ЧСВВ, а також численного духовенства.
 
Глава УГКЦ прибув до Канади з нагоди проведення цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбудеться 9 - 15 вересня 2012 року у Вінніпезі. З Предстоятелем УГКЦ прилетів Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський.
У середу, 29 серпня, на летовищі м. Ванкувер, Британська Колумбія (Канада), гостей зустрічала делегація Нью-Вестмінстерської єпархії на чолі з Владикою Кеном (Новаківським). Наступного дня Блаженніший Святослав та Владика Ігор відвідали монастир Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії у м. Нью-Вестмінстер.

Про візит Глави УГКЦ до Нью-Вестмінстерської єпархії

 
Цими днями минає 20-та річниця перенесення тлінних останків Слуги Божого Блаженнішого Патріарха Йосифа, ісповідника віри УГКЦ з Патріяршого Собору Святої Софії у Римі до Архикатедрального храму Святого Юрія у Львові. З цієї нагоди 29 серпня, в соборі де спочиває Патріарх, служилась Архиєрейська Божественна Літургія за його прославу. 
Знаменно, що очолив Богослуження колишній його учень, а тепер новопоставлений Архиєрей, Преосвященний владика Борис при участі священнослужителів Собору Святого Юрія та свідків подій відродження УГКЦ, вінцем якого сталося повернення до України праху Патріарха.
 
Звертаючись до курсантів владика Михаїл наголосив: «Ваш священний обов’язок берегти мир. Це не значить воювати чи становити загрозу. Берегти мир – це зберегти любов у своєму серці до брата і сестри не тільки свого народу, але й до усіх інших людей».
 
 
А також:

«Парафія віддзеркалює обличчя своїх парафіян» - Блаженніший Святослав Шевчук

ЗверненняЄпископів Української Греко-Католицької Церквидо духовенства і вірних в Канадіз нагоди проведення Священного Синоду Єпископів 2012 року

Звернення Апостольського адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ владики Тараса Сеньківа, О.М. до священиків та мирян Стрийської єпархії

Владика Борис Гудзяк: «В Україні Церква будується. В Європі вона – на ремонті»

Владика Венедикт Алексійчук про душпастирство розлучених і поновновінчаних


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар