Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 4 вересня 2012 р.

04.09.2012р. Б. / Українці на честь Папи дадуть концерт у Римі



 
Всенародна українська проща з нагоди благословення відновленого собору Святої Софії в Римі відбудеться 13 до 15 жовтня. Серед заходів, які проводитимуть у Ватикані, – святковий концерт у залі Папи Павла VI за участю академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під керівництвом всесвітньо відомого українського композитора Мирослава Скорика. 
 
«З благословення Блаженнішого Святослава релігійне товариство «Свята Софія» вирішило запросити цей молодіжний, однак уже високопрофесійний оркестр для якнайкращого представлення Львова та львівських талантів та для поширення української оркестрової музики на одній із найбільш відомих сцен світу. Я вважаю, що це надзвичайно важлива подія в історії української музики», – розповів о. д-р. Іван Дацько, голова оргкомітету прощі. 

Організатори прощі очікують, що на концерті будуть члени Колегії кардиналів та Синодальних отців, які в той час прибудуть до Ватикану зі всього світу, а також представники міської влади Рима, президенти Римської провінції та регіону Лаціо, представники українських дипломатичних структур та уряду України. Передбачають також, що в прощі візьме участь багато паломників з України та з-за кордону. 

Додамо, що саме Мирослав Скорик є автором опери «Мойсей», створеної на замовлення Ватикану та поставленої з нагоди приїзду в Україну Папи Йоана Павла ІІ.


Нагадаємо, часопис CREDO спільно з паломницьким центром «Рафаїл» запрошують всіх охочих взяти участь у Всенародній українській прощі до Святої Софії, що у Римі, яка відбудеться 11-17 жовтня. 

 
За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар