Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 7 червня 2012 р.

07.06.2012р. Б. / Бунт католиків США




 
Схоже, назріває найбільша за останні півстоліття кампанія громадянського непослуху в Сполучених Штатах.
 
Американські католицькі єпископи готують вірних до акції спротиву щодо обов’язку викуплення працедавцями медичного страхування, яке включає в себе доступ до контрацептивів, ранньоабортивних засобів і стерилізації. Законопроект, форсований адміністрацією Барака Обами, має вступити в дію 1 серпня. В рамках акції проти законодавства, яке порушує свободу совісті, до американських судів скеровано серію позовів від католицьких інституцій (дієцезій, лікарень, університетів). 

Водночас готується кампанія громадянської непокори, подібна до тієї, яку організував у 1960-х роках Мартін Лютер Кінг, захисник чорношкірих мешканців США. 

Вже незабаром у Штатах роздаватимуть листівки, в текстах яких буде, зокрема, уривок із листа пастора Кінга з в’язниці, де він написав: «Я погоджуюся зі св.Августином, що несправедливий закон узагалі не є законом. Справедливий закон – це встановлені людиною приписи, які збігаються з моральним законом або законом Божий. Несправедливим є закон, який не перебуває в гармонії з моральним законом». 

Американські католицькі єпископи додають, що «деякі несправедливі закони настільки кривдять особи та організації, що недотримання їх може бути обґрунтованим. Потрібно вжити всіх можливостей, аби від них ухилитися. Коли основоположні права людини, такі як свобода совісті, опиняються під загрозою, то ми можемо бути покликані свідчити істину, чинячи опір законові й маючи готовність понести покарання». Єпископи підкреслюють, що навіть у такій ситуації не можна посилатися на неоднозначні слова чи оманливі вчинки. Поганого закону дотримуватися не можна. Це – громадянський обов’язок, що виникає з віри. 

Спротив католиків щодо примусового фінансування контрацепції, абортів і стерилізації, підтримали й представники інших віровизнань. У коментарях повторюється думка, що тут ідеться не про суто релігійні справи Католицької Церкви, а про порушення свободи совісті, яка належить усім без винятку. 

На п’ятницю заплановано численні маніфестації на захист свободи совісті. У них очікується участь тисяч американців. 


За матеріалами: wiara.pl 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар