Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 5 червня 2012 р.

05.06.2012р. Б. / зРада прийняла в першому читанні «мовний» законопроект



 
У вівторок Верховна зРада ухвалила в першому читанні проект закону «Про засади державної мовної політики», що розширює права регіональних мов, зокрема російської. Дану ініціативу підтримали 234 народні депутати при необхідних 226.
 
Якщо даний закон буде прийнято в другому читанні, він замінить собою закон «Про мови в Українській РСР», що було прийнято ще в 1989 році. Згідно з нинішнім законопроектом, єдиною державною мовою лишається українська. Водночас на територіях, де десять чи більше відсотків населення говорять регіональною мовою (тобто, мовою меншин.?!), для такої мови встановлюються розширення прав використання. 

Після голосування під Радою, де вже зібралися прихильники і противники мовного законопроекту, розпочалися сутички. «Беркут» застосував проти мітингувальників сльозогінний газ. 


 
За матеріалами: Українська правда

 Deutsche Welle 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар