Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 6 червня 2012 р.

06.06.2012р. Б. / Під час землетрусів в Італії зруйновано 305 храмів




 
Внаслідок сильних землетрусів на півночі Італії постраждали 305 храмів, втрати обраховуватимуться мільярдами євро, а тисячі людей залишилися без домівок, – така інформація щоденної газети «Avvenire».
 
Втрати, яких зазнали тільки три дієцезії – Карпі, Модена-Нонантола і Феррара-Комаччо, де знищено церкви, парафіяльні будинки, каплиці, – обраховуються на рівні 810 млн. євро. Дієцезії Болонья і Мантуя ще не підбили підрахунків. 

З-посеред згаданих 305 храмів 56 розвалилися повністю або частково, а 249 зазнали більших чи менших пошкоджень, деякі – значних. Крім того, зруйновано або пошкоджено 105 церковних дзвіниць. У Капрі надодачу став руїною єпископський палац. 

Особливо сильних пошкоджень зазнала катедра в Мірандолі, де був епіцентр землетрусу. Будівля XV століття, вже постраждала під час минулого струсу, цього разу розвалилася повністю. «Після землетрусу 20 травня обвалився дах. Ми гадали, що з часом нам вдасться відбудувати святиню, але після нового землетрусу 29 травня вона повністю зруйнована», – сказав настоятель катедри о.Алекс Сессайя. 

Італійські медіа повідомили про смерть священика, який загинув під руїнами свого храму, з якого хотів урятувати статуетку Матері Божої. Згадується також доля 65-річного отця з невеликої місцини Роверето сулла Секья, на північ від Модени. Разом із двома пожежниками він вбігав у храм, коли зі стелі випала балка і вбила його. 

Підраховано, що витрати на порятунок пошкодженої базиліки св.Антонія у Падуї сягнуть 100 тис. євро. Землетрус 29 травня, епіцентр якого був за 100 км від Падуї, знищив фрески, які прикрашали поперечну наву, що веде до каплиці з реліквіями святого. Останніми днями каплиця зачинена для відвідувачів, оскільки розрослися тріщини в куполі над нею. Базиліка в Падуї належить до найбільш знаних та відвідуваних храмів Італії. 

Ще 31 травня було зафіксовано 30 повторних поштовхів на півночі регіону Емілія Романія. Без даху над головою залишилося 14 тис. мешканців. Багато хто оселився у друзів, у тимчасових наметах, або – зі страху – в своїх автомобілях. Окрім матеріальних втрат, серйозними є також і людські: на початок червня було відомо про 17 загиблих і 350 поранених. 


За матеріалами: wiara.pl 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар