Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 29 червня 2012 р.

29.06.2012р. Б. / Краків: виставка православних ікон



 В останні вихідні у краківській православній парафії Успіння Пресвятої Богородиці відбулася виставка ікон. Це сучасні ікони візантійського стилю, які постали внаслідок (і під час) регулярно проваджених занять з іконопису.
 
Відбуваються вони вже протягом двох років. Провадить ці заняття п.Анна Гелдон, іконописець із великою практикою, випускниця іконописної школи в Бєльську Подляському, історик мистецтва, візантиніст. Заняття мають високий рівень і теплу атмосферу, відзначає їхня учасниця, католичка Домініка Крупінська: отцю Ярославу Антощукові та матушці Ксенії вдалося створити у цій краківській парафії відкрите й сердечне місце, де однаково добре почуваються і католики, й православні. Приналежність до Церков різних традицій вочевидь викликає різні еклезіальні та богословські дискусії, але вони є джерелом взаємного збагачення, а не знеохоти. 

Наступний «іконописний табір» п.Анна Гелдон проведе 5-15 липня в Ожанній поблизу Лежайська. 

За матеріалами: Myslispodchustki 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар