Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 16 червня 2012 р.

16.06.2012р. Б. / «Бережи нас, Боже, від полону гріха»



…саме такими словами пісні діти, що відвідують «Веселі канікули» при Салезіянському молодіжному осередку у Львові (ц. Покрова Пресвятої Богородиці), розпочинають і завершують день у таборі, а їх там як у вулику – аж 400!..
 
«Веселі канікули» для дітей 7-14 років розпочались 11 червня і триватимуть загалом 3 тижні, до 30 червня.

Про їх організацію запитаємо у о. Григорія (Шведа), салезіянина, відповідального за пасторальну діяльність Салезіян УГКЦ.

о. Григорій: «Цьогорічні «Веселі канікули» Салезіянське Згромадження зосередило на кращому пізнанню Святих Тайн, адже саме цей рік в УГКЦ має таку тему/завдання».

Роздуми над Святими Тайнами для дітей відбуваються за допомогою спеціально розробленої програми, до якої входять пісні, театральні сценки, катехизації, ігри та забави.

о. Григорій: «Всі ці елементи таборового дня є необхідними, адже дитина формується у контексті, певному виховному середовищі, що створене спеціально для неї – доступне, зрозуміле, де говорять її мовою».
Жанр, який вибрано для табору – козацький. Аніматори у шароварах і строях, старшинський козацький курінь служить своєрідним центром, звідки виходить вся важлива інформація, як на Січі!

Сценки, ігри, катехизації, банси-руханки… Табір має і свій гімн «Ісус – наша Дорога, Правда і Життя», який склали молоді аніматори для своїх молодших друзів, а також і всю програму.

о. Григорій: «Церква – це не лише єпископи, священики і монахи… Є важливо, щоб молоді люди – т. зв. аніматори, волонтери чи лідери, а також і миряни (батьки наших дітей, аніматорів, парафіяни) – були задіяними у Церкві, щоби відчували себе потрібними і мали свою роль в Ораторії чи молодіжному осередку, на парафії, в єпархії! Саме таке бачення церкви чи парафії зараз старається поширити Блаженніший Святослав під час своїх відвідин єпархій, бесід з молоддю».

«Веселі канікули» в Україні розпочались з приїздом сюди отців Салезіян та сестер Салезіянок. Саме сестри були ініціаторами проведення таких духовно-відпочинкових таборів, які вже наступного року будуть святкувати свій 20-ий день народження.

о. Григорій: «Діти і молодь в Церкві є і будуть завжди, тому ми – Салезіяни – постійно маємо, що робити, нажаль нас в Україні ще замало, надіємось на збільшення в наших рядах з Божою допомогою».

Джерела: www.sdbua.net

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар