Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 14 червня 2012 р.

14.06.2012р. Б. / Євро-2012: християнські фан-зони

У монастирі св. Альфонса у Львові отці-ретемптористи створили монастирську фан-зону.
 

На подвір’ї розташований великий екран, по якому відбуваються трансляції футболу.

Під час матчу між збірними України та Швеції у монастирській фан-зоні вболівало близько 100 чоловік.

У привітальному слові о. Михайло Іваняк процитував Святішого Отця Бенедикта XVI, який з нагоди «Євро-2012» закликав, щоб ці важливі спортивні події були пережиті як вираз найблагородніших людських прагнень і дій, у дусі миру та щирої радості. Перед початком матчу присутні помолилися Молебень до Христа Чоловіколюбця та відвідали монастирську каплицю і музей блаженного Миколая Чарнецького.

Наступна зустріч вболівальників у монастирській фан-зоні відбудеться 15 червня. За годину до трансляції, о 18.00, відбудеться молебень до Христа Чоловіколюбця.


Також у нижній світлиці одного з Соборів Вишгорода священик облаштував фан-зону для парафіян. У дні матчів на великому моніторі показують футбол. У світлиці отець Тарас розмістив проектор, ноутбук та монітор. «Я вважаю, що це є добрі змагання, командні змагання. Люди старші розказують своїм онукам, дітям, які до церкви не ходять часто, і це для них так само є нагода ще раз прийти до храму, побачити що храм це нічого страшного, що священик - така сама людина», - розповів отець Тарас. Спеціальних молитов за футбол, каже священик, парафіяни не промовляють. «Я думаю, певно, Богу все одно, хто виграє. Але я вболіваю за гарний футбол, коли не грає збірна України. Бо коли грає збірна України, то я вболіваю за свою національну збірну», - запевнив отець Тарас. У церковних переглядів є лише одне єдине правило - вболівати культурно, тобто без алкоголю, тютюну та поганих слів, навіть якщо допекло. А у всьому іншому церковні перегляди нічим не відрізняються від клубних чи у фан-зоні. Так само всі разом співають гімн, хвилюються, коли свої пропускають гол, сміються, коли вони прикидаються, та щиро радіють, коли забивають.

За матеріалами: www.cssr.lviv.ua / ТСН 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар