Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 30 червня 2015 р.

30.06.2015р. Б. / На Львівщині освятили пам’ятник депортованим українцям «Без вини покарані»

У неділю, 28 червня, у с. Сокільники, що на Пустомитівщині, освятили пам’ятник «Без вини покарані», встановлений на згадку українців, депортованих з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Підляшшя, Любачівщини та інш. Участь в освячені взяв о. Роман Шафран, Синкел Львівської архиєпархії у справах духовенства, священики Сокільницького протопресвітерату, священнослужителі УПЦ КП, РКЦ та душпастирі з Республіки Польща.

Звертаючись до численної громади, яка зібралась на вшанування 70-ліття з часу депортації, о. Шафран наголосив на сумнозвісних подіях того часу, які й дотепер ятрять серця українців, додавши, що і його родина є з Лемківщини теж зазнала  того смутку.  Отець Роман склав від Митрополита Ігоря щирі слова вдячності і молитовної підтримки та передав громаді с. Сокільники книгу-мартиролог депортованих українців.

Зазначимо, що відкриття та освячення пам’ятника відбулося за участю владики Димитрія, Митрополита Львівського і Сокальського УПЦ КП, представників органів влади, громадських діячів і гостей з різних куточків України та з-поза її меж.

Немає коментарів:

Дописати коментар