Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 4 червня 2015 р.

04.06.2015р. Б. / У зоні АТО ситуація загострюється (+МАПА)

Вчора, вже вкотре, нехтуючи Мінськими домовленостями, бойовики здійснили спробу наступу на українські позиції на Донецькому напрямку. Місцями найбільш важких боїв були район Донецького аеропорту, північно-західні околиці Мар’їнки та Світлодарський виступ. Окрім масштабного застосування великокаліберної ствольної артилерії, 120-мм мінометів і танків НЗФ здійснили щонайменше 11 обстрілів наших позицій з реактивних установок «Град». Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Бойовики ретельно готувалися до цієї атаки. За інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, спостерігачі зафіксували пересування військової техніки бойовиків вночі з 2 на 3 червня, зокрема 10 танків Т-64 і Т-72, важкої артилерії калібром 122 і 152 міліметрів та вантажівки, де знаходилися зенітні установки. Спостерігачі зафіксували безперервний артилерійський вогонь з боку бойовиків, що вівся з 4:30 до 8 ранку. Слід підкреслити, ніхто з ватажків так званих «ДНР» та «ЛНР» не вийшов на зв’язок зі спостерігачами ОБСЄ після початку агресивних дій.

Через загрозу життю наших військовослужбовців та мирних мешканців Мар’їнки, командування АТО прийняло рішення про використання артилерійського озброєння, що було відведене, згідно з Мінськими домовленостями. Цей крок був узгоджений з міжнародними партнерами, що зафіксовано місією ОБСЄ. Наші воїни мужньо і професійно провели оборону, і противник був змушений відступити на свої позиції. Мар’їнка, як і раніше, знаходиться під повним контролем української влади.

За оперативною інформацією, ворог вчора поніс важкі втрати. У ході вчорашнього бою під Мар’їнкою НЗФ втратили до 10 одиниць бронетехніки, до 80 бойовиків було знищено, і понад 100 – поранено. Водночас у нейтральній зоні все ще перебувають додаткові неприбрані тіла ліквідованих найманців.

Через російські злочинні артилерійські обстріли Мар’їнки є постраждалі серед цивільних: 2 мирних мешканців загинуло, ще 5 – було поранено. Також внаслідок вогню бойовиків було знеструмлено і зупинено Карлівську насосну фільтрувальну станцію, що спричинило серйозні перебої у водопостачанні навколишніх населених пунктів.

Також внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено житлові будинки та пошкоджені лінії електропередач у сел. Лебединське та сел. Луганське. Ведуться відновлювальні роботи.

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів:

Дописати коментар