Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 28 червня 2015 р.

28.06.2015р. Б. / «Те поле битви, на якому ви були, є жертовником», – владика Богдан Манишин до воїнів із зони АТО

У суботу, 27 червня 2015 року, в день пам’яті 28 новомучеників Української Греко-Католицької Церкви, в УКУ в церкві Блаженних мучеників УГКЦ була відправлена Архиєреська Божественна літургія, яку очолив владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії. На храмовий празник, окрім спільноти Університету та парафіян храму, запросили також і військових та добровольців, які захищають Україну, щоб разом помолитися за мир на нашій Батьківщині.

Спільною молитвою Український католицький університет висловив бажання солідаризуватися з тими хто воює, постраждав і страждає від цієї війни: «Маємо приклад мучеників, які загинули в середині ХХ ст., але на жаль, маємо також приклад наших співвітчизників, які також терплять страждання», – розповів керівник духовно-пасторального відділу УКУ о. Юрій Саквук.

Очолив літургію владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії. Сам владика ще в часі навчання в духовній семінарії вирішив стати військовим капеланом, тож під час бойових дій в зоні АТО неодноразово бував там, виконуючи свій душпастирський обов’язок серед військовослужбовців.

Звертаючись до присутніх військових, серед яких представники батальйонів «Правий сектор» та ОУН, а також різних підрозділів ЗСУ і МВС, владика Богдан подякував їм за те, що вони вирішили піти захищати Україну.

«Ви сьогодні з нами на молитві. Але ви завжди з нами і в серці. Те поле битви, на якому були ви в особливий спосіб – воно є жертовником. Хтось на цьому жертовнику розділяє жертву з Ісусом. І відійшовши в інший вимір, може сказати – «так, я віддав своє тіло, і я буду молитися звідти за вас». Хтось на цьому жертовнику чує себе Ісааком, над яким занесений меч, і Господь цей меч відвертає. Хтось себе на цій землі чує Омеляном Ковчем, який каже що «між небом і землею є єдине місце, де б я хотів бути. Не забирайте мене звідси», – звернувся до присутніх владика Богдан.

Тож владика побажав військовим мудрості та терпеливості, а також продовжувати своє свідчення любові до Батьківщини: «Ми в тому повинні зростати».

О. Петро Терлецький, один із учасників Центру волонтерства УКУ «Волонтерська сотня», який також опікується добровольцями в зоні АТО, після Літургії розповів, що за останній рік парафіяни храму Блаженніших мучеників УГКЦ провели десять збірок для військових, під час яких вдалося зібрати понад 46 тис. грн. За ці кошти, разом з іншими пожертвами з України та закордону, вдалося купити 8 тепловізорів, 10 приладів нічного бачення а також монокуляри, які спасли життя не одному бійцю на передовій. Хоча ще рік тому все починалося із збору коштів на найпростіші речі – форму, берці, бронежилети та шоломи. Та окрім військовослужбовців, які знаходять на передовій, «Волонтерська сотня» допомагає й тим, хто через військові дії втратив працездатність та родинам військовослужбовців.

Зеновій, представник добровольчого батальйону ОУН, частина бійців якого знаходяться в м. Піски, подякував за таку підтримку. Він розповів, що вони не отримують від держави жодного спорядження, тож для захисту Батьківщини їм доводиться сподіватися лише на власні сили, підтримку волонтерів та небайдужих громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар