Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 11 червня 2015 р.

11.06.2015р. Б. / У Холмі знайдено саркофаг сина знаменитого українського князя

Археологи відкрили загадковий саркофаг, знайдений під підлогою базиліки Різдва Пресвятої Діви Марії в польському місті Холм. Ймовірно, у ньому був похований один з синів руського князя Данила Галицького, пише Dziennik Wschodni.

Базиліка знаходиться в місці, де до 18 століття знаходився православний собор, заснований князем Данилом в 1260 році. І знахідки археологів, схоже, підтверджують тезу про те, що рештки людини, знайдені у цегляному саркофазі, зробленому у формі човна, належать комусь із двох синів галицько-волинського князя.


На думку польсько-української дослідницької команди, це рештки Романа або Шварна Даниловичів. Обидва були синами князя Данила Галицького.

Археологи, що виявили останки, серед іншого, знайшли і позолочений дзвінок, який досі дзвенить. Загалом є хороший шанс, що антропологічні дослідження допоможуть встановити особу загиблого.

Поки ми знаємо, що покійний був двічі зарізаний мечем, череп був пошкоджений - можливо татарською стрілою.

Спільні дослідження наводить Інститут археології та етнології і Львівська політехніка.

Дослідники сподіваються, що в майбутньому у підвалі також буде знайдено і саркофаг князя Данила.

Немає коментарів:

Дописати коментар