Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 27 квітня 2015 р.

27.04.2015р. Б. / Бойові зіткнення на сході – це підготовка до повномасштабного наступу, – Тимчук

Біля українсько-російського кордону, поблизу окупованих Донецької та Луганської областей, накопичуються оперативні російські війська, які готові в будь-який момент взяти участь у війні. Як тільки вони перетнуть український кордон, слід очікувати повномасштабного наступу. На які напрямки найбільш ймовірно припаде удар, «Погляду» розповів військовий експерт Дмитро Тимчук.

За його словами, події у зоні АТО не залишають жодної надії на те, що Путін припинить свою агресію.

«Широкомасштабного наступу в плані відкритої війни Росії з Україною ми не побачимо. Навпаки, ми бачимо, що Путін намагається будь-яким чином замаскувати це вторгнення. Найімовірніше, війна буде продовжуватися у тому форматі, який був минулого року і на початку цього року. Але підготовка до масштабного наступу в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ триває – це ми бачимо. Практично утворені ударні угрупування російсько-терористичних військ», - сказав Дмитро Тимчук.

Експерт наголошує, що хоч терористи і не мають ресурсів, аби здійснити повномасштабний наступ, та на українсько-російському кордоні, поблизу Новоазовська та Маріупольського напрямку накопичуються ротні та батальйонні групи російських військ. Така сама картина спостерігається і навпроти Луганської області.

«Зараз ці війська знаходяться на території Росії, але вони оперативно можуть бути введеними на територію Донбасу.

Під час подій в Іловайську і на Дебальцівському плацдармі російсько-терористичні війська оперативно були введені з прикордонних районів Росії. Після завершення цілих операцій ці підрозділи оперативно виводилися назад в Росію. Зараз треба спостерігати за російськими військами, які є поблизу наших кордонів, і якщо вони будуть введені, то це означає, що через добу-дві буде широкомасштабний наступ», - сказав Дмитро Тимчук.

Він також наголосив, що стратегічні бойові зіткнення, які тривають у зоні АТО, – це намагання терористів скоригувати лінію протистояння, аби створити умови для подальшого наступу.

До того ж зараз терористи проводять розвідувальні заходи за всіма напрямками: від використання безпілотників і до розвідувальних груп, працює радіотехнічна розвідка.

«Зараз їм заважає Широкине та наші позиції в районі Піски-Авдіївка і вони намагаються ці війська витиснути. Але це, ми вважаємо, лише їхньою підготовкою до широкомасштабного наступу.

Ми бачимо два напрямки, на яких може бути наступ. Не думаю, що він буде на всій території, хоча це також не можна виключати. Але найбільш ймовірно - це напрямок за лінією Широкиного з самого півдня Донецької області до Піски-Авдіївка. Зараз там відбуваються бойові зіткнення, в районі Докучаєвска активно працює розвідка. Або в напрямку від Артемівська до Станиці Луганської», - підсумував Дмитро Тимчук.

Фото: wartime.org.ua

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів:

Дописати коментар