Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

24.04.2015р. Б. / На наших очах Росія розпадеться і ми будемо бачити похорони цієї імперії, – Пантюк

Пісні, які прославляють Путіна, Леніна та інших вождів тоталітаризму, георгіївські стрічки, прості гасла – таким чином Росія хоче відновити радянські міфи, аби модернізувати імперію, що б’ється в агонії. І через церкву пропагує комуністичні цінності та ідеали.

«Справа в тому, що єдиний російський міф, який залишився – це радянський. Російська влада сподівається відновити імперський статус і тому готує населення до модернізованої імперії. А насправді покоління змінилося. Вони цього не хочуть бачити тому, що в Москві бачать тільки прояви істерії, любові до Путіна, в якого рейтинги перевищують 80% ,і їм здається, що так і є. Свого часу Янукович замовляв соцопитування, в яких ішлося, що все добре, а потім сам їм і вірив. Це саме відбувається зараз і з Москвою. Вони вірять, що все населення скандує «слава вождю». Але їх чекає велике розчарування, коли вони побачать, як все насправді», - розповів письменник Віталій Капранов.

Як зазначив видавець та громадський діяч Сергій Пантюк, Росія як остання імперія світу переживає свою агонію.

«На наших очах Росія розпадеться і ми будемо бачити похорони цієї імперії і це буде дуже страшно. Оскільки будь-яка імперія – це кошти, які, як кажуть, йдуть від Бога, а в Росії від нафти і газу. І замість того, щоб використовувати ці кошти, аби покращити життя своєму народу, російська влада намагається відновити старі міфи. Голий король рано чи пізно зрозуміє, що він голий», - сказав Сергій Пантюк.

До того ж, як зауважує письменник, не всі мешканці окупованих територій сприймають відновлення радянських цінностей.

«Далеко не всі сприймають відновлення цих цінностей. Навпаки, в багатьох людей відбувається прозріння. Проте залишається люмпен - робітничий клас, в якого одні цінності – пиво, водка, сигарети і телевізор. На жаль, на Донбасі він становить значну частину населення. Саме на цю категорію населення опиралися більшовики під час перевороту 1917 року. Адже будь-який тоталітаризм опирається не на людей мислячих, а на людей споживацьких. Вони на генетичному рівні сприймають всі ці цінності «русьского мира» як прямі нащадки Радянського Союзу», - сказав він.

Також Сергій Пантюк наголошує, що на Донбасі хоч і в меншості, але були проукраїнськи налаштовані люди. А в Криму, окрім кримських татар, мало хто змінив свої совкові погляди.

«Якщо на Донбасі були свої активісти проукраїнські, хоч і в незначній кількості, то в Криму совкові настрої були з самого початку і українська влада нічого не зробила, щоб це змінити. Там були лише кримські татари, яких небагато хоч це і їхня земля», - підсумував Сергій Пантюк.

Фото: www.pravoslavie.ru

Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів:

Дописати коментар