Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 28 листопада 2013 р.

28.11.2013р. Б. / Українська поетеса Ліна Костенко цьогорічний лауреат Відзнаки імені бл. Омеляна Ковча

Відбулося третє щорічне вручення Відзнаки імені блаженного священномученика Омеляна Ковча 26 листопада 2013 року Божого.

До слова, Омелян Ковч - «…Був сином і священиком одного народу, загинув на землі другого народу, бо рятував синів і дочок третього...».

Про отця Омеляна Ковча заговорили лише нещодавно. У 1999 році Єврейська рада України на знак вдячності посмертно долучила його до праведників України, а ще за три роки, під час відвідин Львова, Папа Іван Павло II проголосив блаженним за віру, порятунок людей без страху за власне життя та життя родини. Так через багато років отцю Омеляну Ковчу було віддано належну шану за безкорисливе служіння людям. А цієї справи він не полишав навіть у катівнях німецького концтабору Майданек. Концтабір "Майданек" був для багатьох людей пеклом на землі. Натомість для о. Ковча це було місце, в якому він народився для неба і в якому відчував присутність Бога.

Подія вручення відбулася в старовинній базиліці Святого Вартоломея, що розташована на Тиберійському острові в Римі.

У 2013 році лауреатами нагороди є визначна українська поетеса, громадська і культурна діячка Ліна Костенко, відома благодійниця, педагог і громадський діяч, ініціатор і співзасновниця мережі спільнот «Віра і Cвітло», яка діє в різних містах України, навчально-реабілітаційного центру «Джерело» у Львові, центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» в Українському католицькому університеті у Львові, та першої в Україні спільноти «Лярш-Ковчег» для осіб розумово неповносправних та молоді-асистентів Зеновія Кушпета з Канади, а також видатний історик, дослідник історії євреїв у Східній Європі, професор ізраїльського Університету Бен-Гуріона, магістр Гарвардського університету Шимон Редлих з Ізраїлю.

Також отримав відзнаку засновник Спільноти святого Егідія історик Андреа Ріккарді. Спільнота проводить активну соціальну роботу, допомагаючи знедоленим: безпритульним, похилим віком, дітям, інвалідам, хворим на СНІД, ув'язненим, мігрантам, бере участь у миротворчих зусиллях.

Лауреатів відзнаки визначає Комітет із вшанування пам’яті бл. свщмч Омеляна Ковча, який було засновано в 2010 році. Його почесним головою є Блаженніший Любомир (Гузар).

Щиросердечно вітаємо лауреатів !!!! Наснаги , сили та Божого благословення !!!


Ірина  Барган  для Християнського порталу КІРІОС, за матеріалами Департаменту інформації УГКЦ.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар