Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

08.10.2013р. Б. / Громадянство України - у 93!


Громадянство України у  93 !А ось і приємна новина, принаймні, для усіх вірних УГКЦ: найстарший владика УГКЦ - єпископ Андрій Сапеляк прийняв українське громадянство. Владиці уже 93 роки, проте тільки тепер у Львові він отримав паспорт громадянина України.

Отримуючи такий важливий документ, владика сказав, що зробив це з любові до України. «Я 15 років живу в Україні і тішусь з того, що можу тут жити і вмирати. Коли я був поза Україною, я завжди працював для українців. Я так жив Україною, працював для України, що хотів їхати в саме її серце. Це моє свідоме рішення – стати громадянином України», – наголосив він.

До слова, єпископ Андрій Сапеляк народився 13 грудня 1919 року в селі Ришкова Воля Ярославського повіту (нині – територія Польщі). Після закінчення Перемишльської гімназії вступив у монастир до згромадження отців-салезіян. Навчався в Італії, працював ректором Української малої семінарії у Франції, а від 1961 року Андрій Сапеляк служив для вірних УГКЦ в Аргентині. 

В Україну єпископ повернувся в 1997 році і, незважаючи на свої 80 років, поїхав працювати з пасторальною місією на Дніпропетровщину. Нині єпископ УГКЦ живе і працює у Львові.

Слід наголосити, що в Буенос-Айресі єпископ Андрій Сапеляк був знайомий із аргентинським кардиналом Берґольйо – нинішнім Папою Франциском.

Та єпископ не перший серед духівництва, що отримало українське громадянство. У недалекому 2002 році українське громадянство прийняв тодішній глава УГКЦ Любомир Гузар.
Радіємо з того, що Україна юридично поповнилась ще одним громадянином. Та це, в принципі, нічого суттєво не міняє, адже єпископ Андрій Сапеляк був вірним сином української землі ще від свого народження і підтвердив це своїми численними ділами на Божій ниві.

Бажаємо єпископу многих і благих літ життя. Нехай його духовне зерно і надалі проростає у серцях його пастви і цілого українського народу.

 Ірина Барган для Християнського порталу КІРІОС, за матеріалами ЗМІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар