Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

20.09.2013р. Б. / Ісус та жінки

 
  Роздуми до Слова Божого на п’ятницю XXIV звичайного тижня, рік І
 
У часи Ісуса Христа жінка в суспільстві не мала практично жодних прав, її статус залежав від чоловіка. Якщо жінка залишалась без чоловіка, ставала вдовою, тоді вона повністю залежала від милостині (принаймні так було в Палестині). 

У Святому Письмі ми зустрічаємось з ситуаціями, коли жінка є беззахисною. Згадаймо, наприклад, випадок з жінкою, яку було спіймано на перелюбі (див. Йн 8, 3-11), фарисеї собі дозволяють принижувати за цей гріх жінку, але ніхто ні слова не сказав про чоловіка-перелюбника. Можливо, ця нерівність між жінкою і чоловіком, яка існувала досить довгий час, вплинула на те, що зараз деякі феміністки занадто фанатично домагаються рівності в тому, що природно не належить до сфери жіночої діяльності? 

Жінки ж, що йдуть за Ісусом Христом, можливо, знаходять свою правдиву гідність, коли зустрічаються з Ним. Адже як хвороби, від яких зцілює принаймні деяких з них (див. Лк 8, 2), так і відчуття втраченої гідності є наслідком гріха. Присутність Христа повертає їхнє істинне завдання, яке вони виконують завдяки жіночому співчутливому і вірному серцю. В Його присутності – кожний віднаходить своє призначення і вартість. 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар