Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 16 вересня 2013 р.

16.09.2013р. Б. / Франція: Femen відповідсть за святотатство?

Собор Паризької Богоматері
У Франції судять учасниць руху Femen за проникнення в Собор Паризької Богоматері та пошкодження майна.
 
Настоятель собору Паризької Богоматері Патрік Жакен просить суд стягнути з них 6 тисяч євро за ремонт пошкоджених дзвонів і символічний один євро за моральну шкоду. 

Проте міністр внутрішніх справ Франції Мануель Вальс і мер Парижа Бертран Деланое наполягають на більш серйозному покаранні : штраф у 75 тисяч євро або п'ять років в'язниці. 

Під час суду одна з «феменок» заявила: «Ми не шкодуємо про свою акцію і не відмовимося від свого права зневажати Бога ». А лідерка Femen Інна Шевченко, яка отримала у Франції політичний притулок, пообіцяла нові акції проти Церкви. «Femen не виправдується і не жалкує про те, що трапилося» , – заявила вона на суді. 

Паризький суд ухвалив відкласти слухання справи на півроку. 

Нагадаємо, у лютому, наступного дня після заяви Папи Бенедикта про зречення «феменки» пройшли усередину собору Пресвятої Богородиці разом з іншими туристами, де роздяглися й стали вигукувати антицерковні гасла, щоб таким чином «відсвяткувати відставку Папи». Внаслідок «акції», коли ці представниці, вигукуючи свої гасла, гамселили палицями по виставлених у соборі нових дзвонах храму, від одного із дзвонів відкололася частина позолоти. 

Як повідомлялося, акції «феменок» викликали протест: тисячі вірних підписали петицію, закликаючи суспільну думку до боротьби з черговим «проявом ненависті» та вимагаючи, щоби Femen судили «як мінімум за два злочини»: публічні заклики до дискримінації, ненависті й насильства на національному, расовому чи релігійному ґрунті» та «публічну демонстрацію статевих органів третім особам у громадському місці». 

Хоча учасниці Femen не мають жодного стосунку до Католицької Церкви, проте регулярно нападають на католиків. Зокрема, вони намагалися роздягнутися під час молитви з Папою у Ватикані та напали на примаса Бельгії

Ненавистю до релігії учасниці Femen відзначилися також в Україні. Вони спиляли за допомогою бензопили встановлений над Майданом Незалежності у Києві дерев’яний хрест. За вандалізм та глум над святинею наразі ніхто відповідальності не поніс. 

Низькопробні еротичні виступи Фемен завдають значної моральної шкоди іміджу жінки- українки. І за кордоном це відчувається ще сильніше. Адже зображення оголених Фемен завжди йдуть разом з словосполученням «українські дівчата», – переконаний Олесь Городецький, Голова Християнського Товариства українців в Італії.

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар