Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 11 вересня 2013 р.

11.09.2013р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (2 - 8 вересня)


На цьому святковому заході був присутній Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, міський голова Львова, представники влади міста й області, духовенство, мистецтвознавці та інші зацікавлені особи.

6-7 вересня 2013р. в містечку Санта Лючія ді Серіно, що неподалік Авелліно, з  ініціативи українсько–італійської асоціації «Родина» відбувся перший форум української молоді в Італії. Представники багатьох українських громад об’єдналися у молитовному домі сестер францисканок для пошуку шляхів вирішення багатьох спільних проблем іммігрантів. Особливу увагу було приділено темі інтеграції української молоді в італійському суспільстві, проблемам, які виникають на цьому шляху, можливостям розвитку та небезпекам асиміляції. Активно підтримав ідею форуму Владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ, який особисто прибув до Ірпіньї.

7 вересня, у храмах Української Греко-Католицької Церкви долучилися до молитви за мир у Сирії та в усьому світі. Заклик молитися і постити цього дня за мир на Близькому Сході проголосив Святіший Отець Франциск, Папа Римський.

 Оскільки міжнародне втручання в Сирію може поширити цей конфлікт на інші країни Близького Сходу, що загрожуватиме безпеці й миру в цілому світі, ми повинні молитися за мир. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у проповіді п.ід час Літургії, яку він відслужив у монастирі Сестер Пресвятої Родини у Львові.

Слово Блаженнішого Святослава під час Літургії за мир у Сирії

Звернення Блаженнішого Святослава із закликом до молитви за недопущення до збройного конфлікту в Сирії

У неділю, 8 вересня у парафії села Корсів Бродівського деканату відбувся Відпуст з нагоди 240-ї річниці коронації чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди на церковному подвір’ї споруджену відпустову каплицю для провадження богослужінь, на які збирається чисельна громада людей. Освятив нове місце молитви Преосвященний владика Михаїл Колтун, який на новому престолі приніс Євхаристійну жертву Тіла і Крові Ісуса Христа, та рукоположив у сан дияконства Романа Гонтарика, вихідця з с. Бордуляки Бродівського району.




Також до вашої уваги: 
Запис веб-конференції РІСУ з Главою УГКЦ. У гостях веб-конференції РІСУ — Блаженніший СВЯТОСЛАВ, Глава Української Греко-Католицької Церкви Провідна тема: Чому УГКЦ святкує 1025-річчя Хрещення Русі і яку роль у житті УГКЦ відіграватиме Патріарший собор в Києві

УГКЦ найближчим часом не переходитиме на Григоріанський календар

Живе.ТБ відвідало наймолодшу в Україні Київську Трьохсвятительську духовну семінарію УГКЦ

Аудіо-диск для дітей про життя Йосифа Сліпого став загальнодоступним. Аудіо-видання, яке містить розповіді про життєвий шлях Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого, підготовлене ще минулого року. Однак з нагоди річниці сметрі Патріарха, яка припала на 7 вересня, 17 аудіо-файлів можна безкоштовно завантажити на офіційній сторінці Тернопільсько-Зборівської архиєпархії www.tze.org.ua.

Анонс:
13 вересня 2013 року в Києві відбудеться круглий стіл «Значення християнської віри для формування екологічної культури та відповідальності». Організатор – Бюро УГКЦ з питань екології. Початок: об 10.00. Місце проведення: Вознесенський узвіз, 7 (конференц-зал монастиря Святого Василія Великого – район Львівської площі, м. Київ).

Немає коментарів:

Дописати коментар