Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 19 вересня 2013 р.

19.09.2013р. Б. / Злість заразна

Злість в інтернеті
Злість виявилася найбільш заразливою емоцією у соціальних мережах. Такі результати дослідження працівників Бейханського університету у Пекіні. Вчені виявили, що у соціальних мережах повідомлення з емоціями роздратування і злості поширюються набагато краще за інші. 
 
Висновки вчених засновані на аналізі популярної в Китаї мікроблогової соціальнної мережі Weibo. 

Аналіз показав, що повідомлення з сумом і огидою рідко підхоплюються знайомими користувачів. Вони виникають практично випадково. Радість передавалася від одного користувача набагато частіше, але абсолютним рекордсменом за заразливістю виявилася злість – повідомлення з цією емоцією в середньому здійснювали не менше трьох переходів від одного вузла соціального графа до іншого. 

Чи пов'язаний цей ефект з особливостями самих емоцій, або ж із тим, що гнівні повідомлення частіше несуть більш соціально важливу інформацію, автори сказати не можуть. 

Про те, що злість має епідемічний характер, відомо давно. Про це попереджають священики, богослови. У Святому Письмі є перестороги. В Книгах мудрості читаємо: «Той ловить пса за вуха, хто, мимо йдучи, втручається до сварки інших» (Прип 26,17). Або: «Вартніший довготерпеливий, аніж звитяжець, і той, хто гнів опановує, – ніж той, хто здобуває місто» (Прип 16,32). 

Якщо людина хоче бути з Богом, то хоче з ним бути всюди, незалежно від того, де вона: чи на роботі, чи вдома, чи бігає пальцями по струнах гітари, або клавіатурі комп’ютера. А чим інтернет є для мене? Спробуймо поглянути на користування мережею з християнської точки зору, як перед сповіддю – Іспит сумління юзера

За матеріалами: ZN.UA  

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар