Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 14 вересня 2013 р.

14.09.2013р. Б. / «Вимагайте від священиків якісних проповідей»

Святослав Шевчук. Фото Андрія Савчишина. Вискоий Замок
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук зустрівся з викладачами та студентами Національного університету «Львівська політехніка» 10 вересня.  Під час зустрічі, яка відбулася з нагоди Року віри, Блаженніший відповівдав на запитання аудиторії

«Я сьогодні прийшов до вас як ваш приятель і християнин. Я не хотів би, щоб перед нами стояли ієрархічні ступені чи інші перешкоди в спілкуванні», – такими Блаженніший Святослав запросив студентську молодь та викладачів до відвертої розмови. 

Серед багатьох запитань переважали «євроінтеграційні», Блаженнішого запитували про ставлення до гомосексуалізму та абортів. «Я за євроінтеграцію, але я проти гомосексуалізму. Ми повинні йти у Європу з християнським обличчям», – відповів Глава УГКЦ. Також Блаженніший рішуче висловився проти абортів, нагадавши, що Римо­-Католицька і Греко-­Католицька Цркви ухвалили спільну заяву щодо необхідності зміни українського законодавства: «Будемо працювати, щоб людське життя, як вчить Католицька Церква, було захищене законодавчо від моменту зачаття до природної смерті. Це не питання нашого руху у Європу. Це питання нашого існування, нашого життя у вільній, незалежній Україні…». 

Також Блаженнішого запитували про перенесення осідку УГКЦ до Києва, ставлення до Православної Церкви та навіть алкоголь.Студент університету фізичної культури, активіст руху «Твереза Україна» запитав: «Чи сповідуєте Ви цілком тверезий спосіб життя?» У відповідь почув таке: «Якщо б сказав, що не вживаю алкоголю, я б сказав неправду. Але завжди намагаюся бути тверезим». Зал вибухнув оплесками. 

Говорилося під час зустрічі і про відносини між священиками та мирянами. Одна пані поскаржилася Блаженнішому на те, що деякі миряни дозволяють собі обговорювати священиків, критикувати їх. На що Глава УГКЦ відповів: «Сам факт, що хтось має священичий сан, не робить його мудрішим, так само, як і наявність диплома. Ми хочемо у наших священиках бачити глибоко віруючих людей, які здатні своєю святістю проповідувати те, у що вони вірять. Священики повинні більше читати, вдосконалюватися. Вимагайте від них проповідей належного рівня. Ви зробите цим велику послугу і мені, і Церкві…».   

За матеріалами: Високий Замок / Департамент інформації УГКЦ 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар