Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 17 серпня 2012 р.

17.08.2012р. Б. / Франція: кожен має право молитися за свою країну



В контексті однієї з найбільших криз в історії світу необхідне чітке свідоцтво про віру християн. Про це у Парижі говорив архиєпископ Ріно Фізікелла. Ієрарх, який у Ватикані відповідає за Нову Євангелізацію сказав, що сучасне суспільство більш ніж коли-небудь потребує людей, які не лише можуть жити Христом, але і захищати важливі для себе національні цінності. Ці слова були сказані в контексті національної молитви про Францію. 
 
Нагадаємо, проти ініціативи відродження молитви за Францію виступили представники деяких кіл країни. Зокрема їх обурили слова молитви «щоб діти могли вповні втішатися любов'ю батька і матері». Через це Католицьку Церкву у Франції звинуватили у збудженні непотрібних поділів і втручання до політики через заохочення до молитви. 

На це примас Франції кардинал Пилип Барбарен відповів, що «…якщо хочете, то кожна молитва, в якій віруючі довіряють Богові проблеми суспільства, в якому живуть, можна назвати втручанням у політику». Це не змінює того факту, що кожна людина має право молитись за свою країну, підкреслив ієрарх. 

«Цінності, які ви захищаєте, є універсальними, не залежно від того, де ви про них говорите. Вони є спільними для всіх і в будь-якій ситуації. Однією з таких цінностей є шлюб, який є зв’язком чоловіка і жінка, а не осіб однієї статі», - прокоментував ситуацію у Франції Глова єпископату Італії Анджело Баньяско. 

За матеріалами: Radio Watykańskie 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар