Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 25 квітня 2012 р.

25.04.2012р. Б. / Комісія УГКЦ Справедливість і Мир ініціює проект «Демократичні цінності студентської молоді»



"Комісія" УГКЦ «Справедливість і Мир» організовує ряд зустрічей, круглих столів та відкритих лекцій з відомими європейськими фахівцями для студентської молоді під назвою «Демократичні цінності студентської молоді». Даний захід відбуватиметься у різних містах України. Головними адресатами з обміну досвідом та знаннями провідних європейських фахівців стануть наші українські студенти, члени різноманітних молодіжних громадських та християнських організацій з різних регіонів України. “Демократичні цінності студенської молоді» є ініціативою Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир» і є цілеспрямованою, оскільки передбачає також і християнське наповнення у суспільно-важливих ділянках життя нашої держави.


Щодо цієї ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, її голова д-р Михайло Мельник зазначив: «Становлення демократичних цінностей та культури передбачає набуття всіма членами суспільства відповідних знань, звички діяти і думати по-демократичному, що в свою чергу вимагає глибокого розуміння суті демократії, прав та можливостей, які вона забезпечує, а також обов’язків, які вона накладає на кожного громадянина. В Україні це особливо відчутно у світлі подій нашого часу. Тому ми практично намагаємось через таку серію заходів не лише привернути увагу молоді до цієї проблематики, але і заангажувати її до творення в суспільстві правдивих цінностей розвитку здорового суспільства».


Адже культура, зокрема, демократична культура, не виникає в суспільстві миттєво. Українське суспільство все ще утримує в собі залишки колишньої тоталітарної системи. Застарілі норми, цінності, стереотипи дають знати про себе не лише в середовищі старших поколінь, але й серед молоді. Дехто з них все ще знаходиться під впливом ультрареволюційної або крайнє націоналістичної ідеології й має про демократію примітивне уявлення. З другого боку, частина молоді інфікована західними цінностями, „демократичність” яких має досить умовний характер. Все це негативно позначається на політичній свідомості і політичній участі студентської молоді. Формування демократичних цінностей, культури, норм поведінки постає як завдання, що потребує невідкладного теоретичного вивчення і практичного вирішення. Проект «Демократичні цінності в суспільстві» сприятиме формуванню свідомої та активної молоді в Україні, її участі в політичних та суспільних процесах на основі засад християнства і суспільного вчення Церкви.


Так, вже 9-11 травня 2012 року у рамках заходу, місто Львів відвідає із серією відкритих лекцій-зустрічей відомий професор у сфері комунікації Тот Пал (м. Будапешт, Угорщина). Головною темою угорського фахівця буде «Політична комунікація як елемент демократії».

З наступним рядом зустрічей з 16 по 18 травня 2012 року відвідає місто Тернопіль та Львів італійський фахівець у сфері економіки Джузеппе Арджолас (м. Кальярі, Італія) із тематикою «Економічні передумови демократії» та матиме ряд зустрічей з університетською молоддю, молодіжними християнськими організаціями міста, а також братиме участь у програмі місцевого телебачення.


Ще один італійський фахівець у сфері політології та соціальної доктрини Церкви Альберто Ло Престі відвідає міста Івано-Франківськ та Львів, 29 травня – 1 червня 2012 року. Темою професора папського університету «Анджелікум» буде «Основні цінності сучасної демократії» та «Молодь і політика».


До проекту також долучатимуться і українські фахівці провідних українських вищих навчальних закладів. Програмою «Демократичні цінності студенської молоді» передбачено також осінні зустрічі, як продовження ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир» у сфері формування активної української молоді в громадському житті суспільства у світлі християнських цінностей.




Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

Джерело:  Воїни Христа Царя






«Демократичні цінності» і християнських цінності - що в них є спільного?

Ба, знову, вже вкотре, масонерія від нашої Церкви робить з демократії панацею від усіх бід, хворіб і негараздів українського суспільства, зводячи найактивнішу його частку - молодь.

Якщо ж це нетак і я помиляюся, то давайте поглянемо вглиб історії і спробуймо бодай якось виправдати ІНІЦІАТИВУ Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир» щодо цієї панацеї. 

Отже, перший (чи ні?) свідомий прояв натовпу (ой, вибачте, демократії) - вибирає Варраву, зрікається Ісуса Христа і кричить: "Розпни Його, розпни!" Можливо це і не найкращий приклад демократії в дії, але досить промовистий, чи не так?

Можна пригадати римську демократію з її вседозволеністю і цілковитою моральною й духовною руїною. Що? Це також неприйнятний приклад?

Гаразд, то можливо якусь іншу демократію пригадати? Але який із цього сенс, адже всі вони були приречені на цілковиту загладу, бо не спроможний "перехідний період" того чи іншого народу замінити собою жоден з державних устроїв.

З іншого боку, можна немало здивуватися цим церковним достойникам, що вони ініціюють демократію, а не, скажімо, ТЕОКРАТІЮ або, бодай, МОНАРХІЮ? У переважній більшості саме ці державні устрої були, для того чи іншого народу, ЗОЛОТИМ ВІКОМ.

Яке ж саме добро вони знайшли саме в ДЕМОКРАТІЇ, що ініціюють її до впровадження через молодь нашому, хворому на всю голову й душу, українському суспільству? Якщо ті "цінності", які містить у собі демократія, є дійсно вартими нашої уваги цінностями, то що саме вони собою являють, щоб ми, маленькі українці, могли зрозуміти, прийняти і впровадити їх у своє повсякденне життя та життя української нації?!

Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів:

Дописати коментар