Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 17 квітня 2012 р.

17.04.2012р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (08.04-15.04)



Неділя, 8 квітня:
«Маємо сьогодні величне свято Входу Господнього до Єрусалиму, також маємо сьогодні ще одне свято, яке сьогодні Господь нас сподобив - народження нового священика» - сказав владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії після ієрейського рукоположення о. Тараса Жеплинського в храмі св. обручника Йосифа (м. Львів, вул. Залізняка), яким опікуються сестри Милосердя св. Вінкентія, у Квітну неділю.
 

У Квітну неділю, коли щороку в УГКЦ відзначається День молоді, у Молодіжному центрі м. Донецька при парохії Зіслання Святого Духа відбулася зустріч молоді з владикою Степаном Меньком, екзархом Донецько-Харківським УГКЦ.
 

Під час театралізованого дійства  молодь спостерігала за Ісусом, який їхав на ослику, зустрівся із Закхеєм, перекидав стіл торговців. Процесія пройшла центром Тернополя (від церкви Успення Пресвятої Богородиці до Архикатедрального Собору) та зібрала велику кількість вірних, зокрема дітей та молоді.
 

У  Гарнізонному храмі свв. Верховних апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) звучала ораторія Олександра Козаренка «Страсті Господа Нашого Ісуса Христа».
 

 

Відбулася Хресна дорога членів молодіжних спільнот Львівської Архиєпархії та інших прочан, які прибули  у Страсний вівторок до чудотворної обителі оо. Василіян в с. Крехів, Жовківського р-ну Львівської обл.
 

У страсний вівторок завершились триденні великопісні реколекції на парафії св. обручника Йосифа (м. Львів, вул.. Залізняка), якою опікуються сестри милосердя св. Вінкентія. Цьогоріч на запрошення настоятеля храму о. Петра Барана, ЧНІ, духовну віднову для парафіян храму провадив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.
 

На Святоюрській горі у Львові, відбулася прес-конференція  за участі преосвященного Владики Венедикта Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії,  яку організувала Молодіжна Комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ, з нагоди приготування до фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом», який відбудеться у Львові 21 квітня в Шевченківському гаю.
 

У Страсний (Чистий) четвер, 12 квітня, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав очолив Вечірню з Літургією Василія Великого, освятив антимінси і миро та здійснив Чин умивання ніг  дванадцятьом священикам.  Богослужіння відбудулися в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві (вул. Микільсько-Слобідська, 5).
 

13 квітня в київському костелі св. Катерини Німецької Євангельсько-Лютеранської Церкви відбулося відкриття пересувної виставки «Чорнобиль: Люди – Місця – Солідарність – Майбутнє». Ініціатором та організатором виставки є Міжнародний Освітній центр у м. Дортмунді (Німеччина), а здійснення цього проекту стало можливим за підтримки Посольства Федеративної республіки Німеччини в Україні, Благодійного фонду Єпископської Конференції католицьких єпископів Німеччини Renovabis, а також за співпраці християнських Церков в Німеччині та Україні, зокрема Лютеранської Церкви, Української Греко-Католицької та Православних Церков. УГКЦ на відкритті виставки представляли Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, а також о. Ігор Шабан, Голова комісії сприяння єдності між християнами, який входить до складу Оргкомітету виставки в Україні.
 

До вашої уваги:
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на Квітну неділю
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на Страсний понеділок
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на Страсний вівторок
Послання Блаженнішого Святослава до священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви на Страсний четвер
Слово Архиєпископа і митрополита Львівського на Страсний четвер
Проповідь Блаженнішого Святослава у Страсну п'ятницю
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на Страсну п’ятницю

Великоднє послання Блаженнішого Святослава
Великоднє послання Митрополита Львівського
Великоднє послання Преосвященного Владики Тараса Сеньківа Апостольського Адміністратора Стрийської Єпархії
Великоднє послання Преосвященного владики Ярослава (Приріза), Єпископа Самбірсько-Дрогобицького
Великоднє послання владики Степана Менька
Пасхальне послання Івано-Франківської Митрополії
Великоднє послання Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії єпископа Миколи Сімкайла
Послання владики Дмитра, єпископа Бучацького, на Великдень 2012 р. Б.
 

Анонс:
У вівторок, 8 травня 2012 року Божого у всіх країнах Європи відзначатимуть День Пам᾽яті жертв Другої світової війни. Сьомий рік поспіль цього дня Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» ініціює Акцію Пам᾽яті з метою пошанування загиблих та примирення людей, поколінь і народів.




Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар