Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 9 квітня 2012 р.

09.04.2012р. Б. / «Комісія УГКЦ Справедливість і Мир ініціює Акцію Пам’яті жертв Другої світової війни»



У вівторок, 8 травня 2012 року Божого у всіх країнах Європи відзначатимуть День Пам᾽яті жертв Другої світової війни. Сьомий рік поспіль цього дня Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» ініціює Акцію Пам᾽яті з метою пошанування загиблих та примирення людей, поколінь і народів.
 
Організатором цьогорічної Акції є Комісія УГКЦ Справедливість і Мир спільно із Львівською Міською Громадською Організацією «Українська Молодь Христові» та Центром Військового Капеланства УГКЦ. Акція із плином часу набуває всеукраїнського характеру.
 
У рамках Акції буде здійснено 7 травня 2012 року упорядкування поховань на Янівському цвинтарі м. Львова. 8 травня о 10:00 на цьому ж Янівському цвинтарі відбудеться міжрелігійна поминальна молитва за участю представників релігійних громад Львова та представників місцевої влади. Окрім цього, у квітні та травні цього року відбудуться публічні презентації фільму про події Другої світової війни «Три історії Галичини» у різних містах України: Львів, Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ. Також в рамках акції відбудеться Круглий стіл на тему «Моделі примирення та способи відношення до минулого» в Інформаційному Агенстві УНІАН у м. Київ за участю провідних українських фахівців тематики Другої світової війни.

Метою Акції є спільними заходами та молитовним зверненням до Бога вшанувати болісну історію воєнних лихоліть, щоб перенести головний акцент події з «перемоги» на «пам’ять», та зняти напругу, яка штучно нагнітається у ці дні в нашому суспільстві.

«День Пам᾽яті» покликаний вшанувати жертви Другої світової війни, благословити майбутнє та випросити Божої ласки про захист та захорону від жахіття війни.

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар