Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 5 квітня 2012 р.

05.04.2012р. Б. / Звільнення: діячка pro-life вийшла із в’язниці



 

Мері Вагнер випустили із в’язниці в Торонто після того, як вона відсиділа майже три місяці. Арештована у листопаді 2011 року за участь в акції «40 днів за життя», вона, за рішенням суду, «може бути звільнена без застави, до закінчення терміну». Переговори від її імені тепер провадить адвокат Рассел Браун, а раніше, за словами подруги і однодумиці Ліди Кроуфорд, Мері в суді представляла себе сама. 

Звільнення Мері Вагнер є умовним: їй загрожує поновне ув’язнення, якщо вона й надалі продовжить свої консультації в абортаріях Торонто. Сама Мері ніколи не погоджувалася на дотримання такої умови свого звільнення. 

Її було арештовано 8 листопада у клініці Bloor West Women, де раніше її арештовували за протиабортну діяльність 23 грудня 2010 року і 12 серпня 2011-го. Цього разу її супроводжували друзі, Лінда Гіббонс, Ліда Кроуфорд і Джон Булша, які зняли арешт діячки на відео. Зі своїм зворушливим закликом на захист життя Мері справді часто приходить у зали очікування абортаріїв, де розмовляє з жінками і дарує їм троянди. Після цього арешту троянди Мері було знайдено на підлозі в коридорі клініки. 

«Ваш Бог помиляється», – сказав канадський суддя до діячки pro-life. Проабортні представники схвально сприйняли ці слова судді, але голова Канадської ліги громадянських прав вбачає у цьому антирелігійний ухил, і справу прийняла до розгляду суддівська рада. «Ви неправі і ваш Бог неправий», – сказав суддя Форд Клементс 38-річній Мері Вагнер, що підтверджує адвокат. 

За спільним поданням прокурора й адвоката, Мері пропонувалося винести вирок на три роки умовного ув’язнення, якщо вона триматиметься подалі від абортних клінік штату Онтаріо. Суддя запитав діячку, чи вона погоджується з таким рішенням суду, на що Мері відповіла: «Ні». Кінцевий вирок – 92 дні ув’язнення, без урахування тих 87, які вона вже відсиділа. 

Коментар судді Клементса проти позиції Мері Вагнер і проти Бога пролунав у контексті її засудження суддею «за нечутливість» до жінок, які прийшли скористатися правом на аборт: «Ви не маєте права завдавати додаткового болю й горя». Втім, супротивна сторона справи не представила ніяких свідчень від клієнток абортарію щодо того, що Мері «завдавала додаткового болю». 

Адвокат Мері Вагнер сказав, що уважно слідкуватиме за стенограмами судового процесу. «Можливо, суддя хотів, щоб його репліки змішалися з її висловлюваннями. Він сказав: якщо вам не подобається закон, то змініть його», – сказав адвокат, відзначаючи, що суддя не повинен був нападати на віру його клієнта. 

Джозеф Бен-Амі з Канадського центру перспективних досліджень (Оттава) назвав висловлювання судді «глибоко абсурдними». «Вони викликають питання, чи суддя не є упередженим. Навіть якби я був атеїстом, то, на мій погляд, дуже глупо для судді таке казати». 

Бен-Амі відзначає: в західній культурі прийнято, що закони переформовуються через громадянський спротив. «Дуже добре, що є люди, згодні піти у в’язницю заради зміни закону». 

Тим не менше, Джойс Артур, виконавчий директор канадської Коаліції права на аборт, сказала: «Мері отримала те, на що заслужила. А ось репутації м’якої і лагідної вона не заслуговує. Насправді вона доволі агресивна. Вона йде в клініки, і навіть якщо просто стоїть і нічого не робить, то вона небезпечна, бо приносить тривожність, стрес, страх, що збільшує ризик медичних ускладнень, як фізичних, так і психологічних. Співробітники клініки постійно мають справу з наслідками цього». 

Мері Елен Дуглас, представниця канадського Об’єднання справи життя, висміяла цю заяву, що власникові абортарію «страшно» від самої присутності Мері Вагнер. «Деякі з нас, пролайферів, можуть бути страшними, але не Мері. Це найніжніша душа». 

За матеріалами: Lifesitenews.com / ncregister.com 





Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар