Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 17 червня 2011 р.

17.06.2011р. Б. / Вивішування червоних прапорів суперечить Конституції – рішення КС

червона ганчірка
Використання Прапора Перемоги під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить Конституції. Відповідне рішення Конституційного Суду України за зверненням Юрія Костенка оприлюднене сьогодні.

Як зазначається у рішенні суду, положеннями Конституції України визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких належать Державний прапор, Герб, Гімн.
У своєму рішенні суд посилається на те, що Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії та флоту.
Також Конституційний Суд звертає увагу, що, відповідно до положень Конституції, положення щодо використання державної символіки під час офіційних заходів ухвалює не менш як дві третини від загального складу депутатів Верховної Ради. Натомість зміни від 21 квітня до Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» ухвалювалися меншою кількістю депутатів, ніж визначено, отже була порушена процедура.
Виходячи з викладеного, суд вирішив визнати таким, що не відповідає Конституції України, положення абзацу 6 статті 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» від 20 квітня 2000 року щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги».
У рішенні також зазначається, що визнані неконституційними положення втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом рішення, яке є обов’язковим до виконання на всій території України, остаточним і не може бути оскаржене.

За матеріалами: Радіо Свобода
Джерела:
Радіо Свобода

КРЕДО


"...суд вирішив визнати таким, що не відповідає Конституції України..."
Чесно кажучи аж дивно, що в тих суддів КС вистачило здорового глузду винести таке рішення щодо червоних ганчірок на честь "увічнення" чужої перемоги (читай: зміни окупації України)...

Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів:

Дописати коментар