Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 13 червня 2011 р.

13.06.2011р. Б. / У Львові вшановують Січових стрільців та жертв НКВС

панахида
12-13 червня у Львові вшановують військові поховання. Зокрема сьогодні, 12 червня, на Янівському цвинтарі пройшов молебень і збори на Меморіалі Січових стрільців та воїнів УГА, а також на Меморіалі пам’яті жертв НКВС.
Участь в молебні взяло духовенство різних релігійних конфесій, а також преосвященний Владика, Архієпископ Львівський Ігор Возняк, громадські діячі Ігор та Ірина Калинці, Юрій Антоняк, депутат Львівської міськради, представник «Зарваницької ініціативи» Богдан Панкевич, Олесь Старовойт, представники громадських та політичних організацій, «Пласту». Загалом у заході взяло участь близько 500 осіб.
Як зазначив владика Ігор Возняк, Січові стрільці почали формуватися на Надніпрянщині наприкінці 1917 року з колишніх бранців-галичан під проводом Коновальця та Мельника.
«Тому прихильники антиукраїнських, загарбницьких поглядів не можуть оцінити волелюбних сил українців», - сказав він.
Владика додав, що на сьогодні відбувається протистояння кланів, релігій, партій, національностей, багатих та бідних.
«Честь тим, хто відважно виборював долю і волю України, хто боровся чесно до кінця. Нам потрібно більше моління, правильних рішень, мудрих дій», - наголосив Архиєпископ Львівський. Він зазначив, що українці повинні молитись за такого провідника, який би «не боями усував тих, хто шкодить суспільству. А такий, який вмів би любити своїх ближніх принаймні, як самого себе».
«Люди не бажають вірити порожнім закликам та виступам. Краще мовчки добре діяти, аніж багато говорити, нічого не роблячи», - сказав Владика, Архієпископ Львівський Ігор Возняк.
Водночас Богдан Панкевич наголосив: «Ми не плачемо на могилах. Вони дають нам силу духу і пам’ять. Вона світла, вона без агресії. Вона не прагне помсти, а правди. Наша пам'ять – фундамент тої правди, тому ніхто нам її не сфальшує… Пам’ятаймо тих, хто просто йшов за покликом серця, коли ще такого міцного розуміння України, як зараз, не було. Тому зараз маємо єднатися в наших містах, селах, адже саме від громадськості постане нова, демократична, сильна Україна!».
Своєю чергою Ігор Калинець наголосив, що на території Меморіалу Січових стрільців і воїнів УГА, а також окремо на Янівському кладовищі поховано вояків Української повстанської армії (УПА), Української галицької армії (УГА), Української військової організації (УВО), Організації українських націоналістів (ОУН), жертви НКВС, нацистів тощо.
Нині, 13 червня, з його слів, молебень і вшанування українських воїнів та Січових стрільців відбудеться на Марсовому полі біля Хреста стрілецької слави.
«Вічна їм пам’ять! Саме вони дослужили до того, що ми зараз можемо вільно збиратися і вшановувати їх пам'ять. Адже ще 20-30 років тому це було неможливо зробити», - сказав Ігор Калинець.

Джерела:
zaxid.net

Мандрівники Христа Царя


«Вічна їм пам’ять! Саме вони дослужили до того, що ми зараз можемо вільно збиратися і вшановувати їх пам'ять. Адже ще 20-30 років тому це було неможливо зробити...»
Що це? Іронія долі? Чи мазохізм? Нині, ті хто чинив масові репресії і катування - мають статус персональних пенсіонерів та виходять на "свої празднічкі" з криваво-червоними ганчірками, а ми й далі вшановуємо світлу пам'ять українських героїв - "плачами Єремії" та тішимося, як дурень думкою, принизливими "подачками", у вигляді можливості вільно збиратися. Агов! Чи не досить?!
Богдан Панкевич наголосив: «...адже саме від громадськості постане нова, демократична, сильна Україна!»
Пане Богдане! Чи ви забули реальну вартість (гріш в базарний день) тих речей, про які ви наголошуєте? То я вам нагадаю, що не потрібно робіти панацеї з демократії, як перехідного періоду (від одного державного устрою до іншого) та не покладайте свої, марні сподівання на "демократичну громадськість", адже це саме вона розіп'яла Христа?

Катехит парафії Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів:

Дописати коментар