Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 21 жовтня 2013 р.

21.10.2013р. Б. / Наступна зустріч єпископів Східних Церков Європи відбудеться в Україні

східні єпископи
Наступна щорічна зустріч європейських католицьких єпископів східного обряду відбудеться за рік у Львові і буде приурочена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.
 
Рішення про це прийнято під час цьогорічного з’їзду, що від 17 до 20 жовтня тривав у словацькому місті Кошице на тему «Євангелізація культури — інкультурація Євангелія». 

У підсумковому посланні східних єпископів Європи, присвяченому зустрічі, зазначається, що Церква, «хоч і не ототожнюється з жодною культурою, то, однак, усвідомлює важливість діалогу з культурами, присутніми на Європейському континенті. Звіщення Христа поза історією — немислиме, — йдеться далі. — Навіть більше, зустріч Христа з історією породжує культуру — культуру життя». 

Згадана тема, як і місце проведення зустрічі, були пов’язані з тим, що Кошице у 2013 року проголошене «Культурною столицею Європи». В контексті Року віри та згадуючи про 1150-річчя початку євангелізаційної місії на цих землях Апостолів слов’ян святих Кирила і Методія, тридцятка ієрархів східних обрядів дискутували про те, як Євангеліє стає культурою у сьогоденні. 

За матеріалами: Радіо Ватикан 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар