Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 15 жовтня 2013 р.

15.10.2013р. Б. / Гендер – тиранія сексуалізації?

Прихильники гендерної ідеології роблять все, щоб вразити чисті серця дітей і молоді, – заявила 12 жовтня в Легніці (Польща) проф. Марія Рис з UKSW під час наукової конференції «Вплив гендеру на сім'ю. Довідайся правду про гендер».

Зустріч розпочалася в церкві св. Тадея з Літургії, яку відправили в намірі сімей, під головуванням парафіяльного священика о. проф. Станіслава Аращука. Проповідь виголосив о. Богуслав Воланскі, єпархіальний душпастир родин і організатор конференції. Звертаючи увагу на небезпеки гендерної ідеології, він наголосив, що вона несе багато ризиків, коли намагається перекрутити природний порядок людини, спотворює образ жінки і чоловіка, підриває основоположну роль сім'ї як союзу чоловіка і жінки, для соціального життя і виховання майбутніх поколінь. Навіть більше, ця ідеологія редукує людину тільки до виміру потягів і сфери сексуального життя, проголошуючи необмежену свободу в цій галузі.

Найбільша небезпека стосується виховання молодого покоління, якому всіма можливими способами показується спотворене бачення людини та сім'ї. «Не можемо піддатися такій тиранії. На додаток до діяльності у сфері інформації та формації людей, не можемо забувати про молитву», – сказав о. Воланскі.

Він закликав вірити Богові, а також молитися Вервицю на захист шлюбу, сім'ї  і молодого покоління.

Наступна частина зустрічі відбулася у багатоцільовому залі при церкві святого апостола Тадея. Там сенатор Дорота Чудовска (PiS), співорганізаторка зустрічі, представила зібраним тему конференції. Як практикуючий лікар, з медичного погляду оцінила гендерну ідеологію як абсолютно фальшиву.

«Людина від моменту зачаття стає чоловіком чи жінкою, жодна пластична операція, ані культурні умови не можуть змінити людську природу», – сказала сенатор Дорота Чудовска. Прагнення прихильників гендерної ідеології до рівності статей, а тим більше маніпуляція чоловічністю чи жіночністю є безплідними. Вони приносять багато шкоди людині, її фізичному і психічному стану. Проте спроби маніпулювати родиною погано закінчаться не тільки для людини, як особи, а й для цілого суспільства, – зазначила сенатор Чудовська.

Лекцію «Суть гендерної ідеології» прочитав о. проф. Павел Борткевіч з UAM в Познані. У своєму виступі він наголосив, що небезпека цієї ідеології полягає також у тому, що вона намагається стати схожою до науки.

«Ідеологія закрадається у вищу освіту і під виглядом науки хоче впливати на політику і законодавство, змінюючи національне і міжнародне право», – сказав о. проф. Борткевіч. Результатами цього є прагнення відкинути відмінності між статями, зрівняти в правах гетеросексуальні та гомосексуальні відносини, чи навіть скасувати шлюб як союз чоловіка і жінки.

Лектор також вказав на способи пропагування такого змісту. Це насамперед освіта з раннього віку. «Ми вже маємо справу з тотальною індоктринацією, починаючи з дошкільних закладів до вищих навчальних, яку супроводжують гасла, такі як освіта до рівності, усвідомлення власної ідентичності, рівність статі та ламання стереотипів», – наголосив о. Борткевіч. Тому треба зробити все, щоб зупинити цю тотальну індоктринацію – закликав він.

О. проф. Борткевіч вказав на два основних джерела: на віру і розум. Він сказав, що ми всі володіємо великими знаряддями, які залишили нам: Папа Іван Павло II і Бенедикт XVI, у вигляді теології, а також науки про шлюб та сім'ю.

Наступну лекцію прочитала проф. Марія Рис з UKSW, що займається також сімейною психологією. Вона розповіла про абсурдність гендерної ідеології та про потребу будувати цивілізацію любові, як відповідь на загрозу. Також проф. Марія Рис вказала, якими шляхами гендерна ідеологія закрадається в наше життя. В основному – це закон, психологія, культура і мистецтво, медицина та широке розуміння служби охорони здоров'я.

За словами проф. Рис, прихильники гендерної ідеології роблять усе, щоб вразити чисті серця дітей і молоді. Це найбільш яскраво проявляється на прикладі так званих сексуальних педагогів, що зібрані в різні фондах, які з'явилися в школах і навіть дитячих садках.

Найважливішою зброєю проти гендерної ідеології є здоровий шлюб і здорова сім'я – це пропозиція з виступу Терези та Томаша Бірутов з Полковіце. Наприкінці зустрічі вони поділилися своїм досвідом подружнього, сімейного та педагогічного життя. При цьому вони наголосили, що подружнє і сімейне життя повинно ґрунтуватися на міцному фундаменті віри.
Конференцію провели з ініціативи душпастирства родин єпархії Легніца (Польща), сенатора Дороти Чудовскі та асоціації «Civitas Christiana».

За матеріалами: ekai.pl

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар