Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 10 жовтня 2013 р.

10.10.2013р. Б. / «Відвертаючись від своїх християнських коренів, Європа відкидає саму себе»

Євросоюз
Щоб проповідувати послання Христа, Європі сьогодні потрібна мужність, яка допоможе з подвоєною енергією взяти на себе служіння Богові та ближньому, заявив архиєпископ Юзеф Міхалік, голова польського єпископату.
 
Архиєпископ підбив підсумки щорічної сесії Ради Конференції європейських єпископів, що від 3 до 6 жовтня відбувалась у Братиславі на тему «Бог і держава: Європа між світськістю й секуляризацією». 

«Відвертаючись від своїх християнських коренів, що проявляється особливо у відступі від традиційної моралі та заохочення гендерної ідеології, Європа відкидає саму себе», — зазначив архиєпископ Юзеф Міхалік після зустрічі у Братиславі. 

Представники єпископатів Європи заявили, що на європейському континенті дедалі частіше відбувається обмеження релігійної свободи. 

Серед позитивних змін у сучасній Європі єпископи відзначили посилення зацікавленості світських людей справами Церкви та релігії, що проявилося через ініціативи на захист життя (PRO-LIFE). Також ієрархи підкреслили, що пріоритетом Церкви завжди будуть виховання і турбота про сім'ю в її природному вигляді. 

Нагадаємо, представники єпископатів Європи цього року зустрілися в столиці Словаччини. Приводом зустрічі стало закінчення святкування ювілею — 1150-річчя прибуття на цю землю святих Кирила і Мефодія. 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар