Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 1 жовтня 2013 р.

01.09.2013р. Б. / Українські релігійні лідери налагоджують стосунки з європарламентом

Українські релігійні лідери
Українські релігійні діячі 30 вересня у Брюселі зустрілись з головою Комітету закордонних справ Європарламенту Ельмаром Броком та членом цього Комітету Міхаелем Галером, які представляють парламентську групу Європейської народної партії – найбільшої групи у Європарламенті.
 
Під час зустрічей європарламентарі та українські релігійні діячі говорили про європейську перспективу України. Мова йшла про важливість фундаментальних цінностей, на яких збудовано сучасну Європу, – свободу (в тому числі свободу совісті та віросповідання), демократію, повагу до прав людини, верховенство права. 

Презентуючи делегацію, Верховний архиєпископ Святослав Шевчук підкреслив, що релігійні діячі України представляють не уряд чи політиків, а віруючих, які складають переважну більшість українського суспільства. 

«Самою присутністю тут ми хочемо показати добру вістку з України – ми є європейським народом, ми бажаємо і вміємо співпрацювати як представники різних націй та різних сповідань і релігій. Ми бачимо майбутнє України в колі вільних європейських народів», – підкреслив Глава УГКЦ. 

Учасники зустрічі засвідчили бажання і з боку Європи, і з боку України до підписання Угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі. 

«Як у марафонському забігу Україна і Європа разом пройшли тривалий шлях до можливості на саміті у Вільнюсі підписати Угоду про асоціацію. Сподіваюся, що у найближчі тижні нам залишиться подолати останні сто метрів марафону», – підсумував голова Комітету Ельмар Брок. 

За матеріалами: ІРС

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар