Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 2 жовтня 2013 р.

02.09.2013р. Б. / Ми хочемо засвідчити підтримку європейського вибору більшістю українського народу, – представники Церков

Українські релігійні діячі зустрілись з президентом Європейської Ради ван Ромпеєм
Делегація глав і представників українських Церков і релігійних організацій зустрілась з президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм.
 
«Україна для Європи є дуже важливим партнером. Ми значно просунулися вперед у відносинах, особливо в останній час. Сподіваюся, що у листопаді буде підписано Угоду про асоціацію. В цьому нас переконує і конструктивна розмова, що відбулася з Президентом Януковичем у Нью-Йорку. Мені дуже приємно вітати вас, як представників України тут», – заявив ван Ромпей під час зустрічі. 

Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) підкреслив, що Україна є європейською країною, яка багато років тому обрала шлях євроінтеграції. «Ми представляємо простих людей, наших віруючих. І ми хочемо засвідчити підтримку європейського вибору більшістю українського народу. Зроблено багато, тому ми просимо Європу – не полишайте Україну у цей важливий момент нашої історії», – відзначив Блаженніший. 

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко) заявив: «Ми хочемо, щоби через асоціацію України та ЄС наша держава утвердилася на демократичному шляху. Багато вже зроблено, а те, що ще треба зробити, я переконаний, що буде зроблено з допомогою Європи».
Перед цією зустріччю відбулось знайомство української делегації з посадовцями офісу Президента Європейської Ради. 

Під час діалогу європосадовцями протоієрей УПЦ Ростислав Снігірьов підкреслив: «Одна з основ Європи – повага до різноманітності. І ми сподіваємося, що зближення України і Європи сприятиме збереженню тієї різноманітності, яка є в Україні і яку ми тут представляємо».
У свою чергу Муфтій ДУМУ шейх Ахмед Тамім відзначив: «Україна є країною, де мусульмани живуть століттями. Ми живемо у мирі і порозумінні, ми співпрацюємо – і хочемо, щоб так було і у всій Європі, щоб не було місця екстремізму чи агресії, щоб мусульманські чи інші релігійні гасла не використовувались для розповсюдження зла». 

«Європейський Союз, три наших Президенти: Європейської Ради – ван Ромпей, Єврокомісії – Баррозу та Європарламенту – Шульц щороку мають зустріч з провідними релігійними лідерами Європи. Це визначено Лісабонською угодою. Тому для нас дуже важливим є міжрелігійний діалог і ми раді вітати всіх вас, як представників релігійної спільноти України», – заявив представник офісу ван Ромпея. 

Як повідомлялося, у перший день свого візиту до Брюсселю делегація українських релігійних діячів зустрілась із членами Європейського Парламенту та представниками релігійних організацій, уповноважених співпрацювати з інституціями Євросоюзу. 

За матеріалами: Інститут релігійної свободи 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар