Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 12 березня 2017 р.

12.03.2017р. Б. / У Каневі започаткували Всеукраїнську акцію «Паростки єднання» (+VIDEO)

11 березня 2017 року, На Тарасовій Горі, що у місті Канів, за участі духовенства та вірних УГКЦ започаткували Всеукраїнську акцію «Паростки єднання».

Захід провели в рамках третього паломництва Київської архиєпархії УГКЦ до Тарасової гори. Очолив прощу Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Патріарх Святослав. У Каневі Предстоятель УГКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з Владикою Йосифом Міляном, Єпископом-помічником Київським та духовенством Київської архиєпархії.

В акції також взяли участь Міністр культури України Євген Нищук, Міністр екології та природних ресурсів  України Остап Семерак, Генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк, а також представники органів місцевого самоврядування.

По завершенні літургії було висаджено символічне дерево єднання з жолудів вікових дубів, які ростуть на Тарасовій Горі. Також традиційно було посаджено біблійне дерево – Смоковницю. В задумі організаторів ця акція стала початком  висадки алеї дубів із Тарасової гори у скверах та парках України, та Світу які пов’язані з ім’ям Видатного українця Тараса Шевченка.

За словами Владики Йосифа з цими Дубами пов’яжуться коріннями різні міста України, Схід та Захід, та всі українці, які залишили рідну землю і посіли корінням в чужих краях: “Ми сьогодні справді зачинаємо дуже велику справу”, – наголосив Єпископ.

Опісля відбулася урочиста хода на Тарасову гору, а також церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. На його могилі присутні помолились Панахидою за упокій душі Тараса та всіх полеглих за волю України.

Після цього священикам було передано Паростки Дубів, які вони повезли до Києва, Вінниці, Вишгорода, Білої Церкви, Фастова, Ірпеня, Чернігова, та Черкас.


Немає коментарів:

Дописати коментар