Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 8 січня 2016 р.

08.01.2016р. Б. / Глава УГКЦ та Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ обмінялися взаємними Різдвяними привітаннями (+листи)

З нагоди Різдва владика Ігор (Ісісченко), єпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ, привітав Блаженнішого Святослава, Главу УГКЦ, та усіх вірних Церкви.

«Драматична історія відродження Церкви київської традиції на східноукраїнських теренах посилала нам розчарування й болючі удари, випробовувала розколами, відчуженням й ворожістю інших православних спільнот, штовхала до дрібніших поділів. Однак саме цей важкий досвід дозволив нам знайти альтернативний шлях – єднання із Церквою-мученицею, що гідно склала іспит Голгофи ХХ ст. перед своїм Небесним Главою і впевнено увійшла в українську реальність ХХІ ст., як духовна сила, здатна бути основою для творення Єдиної Помісної Церкви в Україні», - йдеться у Різдвяному привітанні. У ньому також йдеться про те, що цьогорічне Різдво є «урочистим прологом до нового етапу духовного відродження, що відкривається завдяки щирому рухові назустріч нашим об’єднавчим ініціативам з боку спільноти УГКЦ».

«В Єдиній Церкві ми шукаємо не земної сили, вираженої в суспільно-змістовних категоріях (політичного впливу, фінансової могутності, державної ваги, технологічної оснащеності), а немочі, взорованої на воплоченому Божому Дитяткові. Немочі, здатної стати знаряддям переображення світу, силою Христової любові», - пише владика Ігор (Ісіченко) до Блаженнішого Святослава.

Блаженніший Святослав також привітав владику Ігоря, увесь клир та вірних Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ: «Народившись у Вифлеємі, Господь народжується в наших серцях і перебуває з нами, якщо ми зберігаємо вірність Йому й заснованій Ним: Єдиній, Святій, Соборній і Апостольській Церкві. Він з нами, коли шукаємо шляхів відновлення єдності Єдиної Помісної Церкви в Україні, спадкоємниці Київського християнства переданого нам у спадщину рівноапостольним князем Володимиром, святими подвижниками і мучениками за віру християнську, яких так щедро зродила українська земля».

«Нехай новонароджений Спаситель вислухає всі наші молитви, збереже наш народ і нашу державу в мирі й гаразді та обдарує своїм небесним благословенням», - йдеться у Різдвяному привітанні Блаженнішого Святослава до клиру та вірних Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

Департамент інформації УГКЦ


Додаток 1:
17 грудня р.Б. 2015
Пророка Даниїла і трьох юнаків
30 грудня 2015 р. (н. ст.)
Вих. ч. 179-15
Блаженнішому Отцю і Главі УГКЦ
СВЯТОСЛАВУ

Христос народжується!

Блаженніший Отче Патріярше,
Від імени клиру й мирян Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви складаю Вам і у Вашій особі всій спільноті Української Греко-Католицької Церкви найсердечніші різдвяні вітання. Завдяки Вашій мудрій архипастирській позиції, підтриманій єпископатом УГКЦ, цьоголітнє Різдво Христове стане для нашої невеличкої єпархії святом надії. Драматична історія відродження Церкви київської традиції на східноукраїнському терені щедро посилала нам розчарування й болючі удари, випробовувала розколами, відчуженням або й ворожістю інших православних спільнот, штовхала до все дрібніших і дрібніших поділів. Однак саме цей важкий досвід дозволив нам врешті решт знайти альтернативний шлях – єднання із Церквою-мученицею, що гідно склала іспит Голгофи ХХ ст. перед своїм Небесним Главою і впевнено, динамічно увійшла в українську реальність ХХІ ст. як духовна сила, здатна бути основою для творення Єдиної Помісної Церкви в Україні. Святкові різдяні дні на межі 2015 та 2016 рр. ми переживаємо як урочистий пролог до нового етапу реального духовного відродження, що відкривається завдяки щирому рухові назустріч нашим об’єднавчим ініціятивам з боку спільноти УГКЦ.

З братньою любов’ю і синівською покорою ми чекаємо на поради єпископату УГКЦ, котрі визначать перспективи дальшого розвитку Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ та відкриють шлях до гідної реалізації креативного потенціялу християнських громад, котрі досі губилися в лабіринтах автокефальних проєктів і ставали жертвами політичних інтриг.

Згуртовані довкола вифлеємської печери, ми завмираємо в побожному спогляданні Небесного Глави Церкви, Котрий кладеться в ясла в тілі позірно немічного Немовлятка, і відкриваємо для себе глибокий сенс почутого апостолом Господнього слова: «Сила Моя здійснюється в немочі» (2 Кор.12:9). В Єдиній Церкві ми шукаємо не земної сили, вираженої в суспільно змістовних категоріях (політичного впливу, фінансової могутности, державної ваги, технологічної оснащености), а немочі, взорованої на воплоченому Божому Дитяткові. Немочі, здатної стати знаряддям переображення світу силою Христової любови.

Хай же всепроникне сяйво вифлеємської зорі пресуществлюється у Вашому побожному служінні у Фаворське світло, не залишаючи місця в церковному житті примарам минулої ночі.  З певністю в Вашому мудрому проводі й у міці непохитного каменя Петрової віри просимо Вашої молитви й благословення, сердечно вітаючи Вас із святом Різдва Христового та бажаючи Вам щедрих Божих ласк.

Христос народжується! – Славіте Його!

† Ігор
архиєпископ Харківський і Полтавський


Додаток 2:
Високопреосвященнішому Владиці
Ігореві (ІСІЧЕНКУ)

Архиєпископу Харківсько-Полтавської єпархії
Української Автокефальної Православної Церкви (оновленої)

Христос народився! Славімо Його!

Високопреосвященний Владико!
У цей радісний день світлого свята Різдва Христового бажаю скласти Вам, дорий Владико Ігоре, клиру й мирянам Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви , сердечні вітання.

Очікуючи й передбачаючи пришестя Месії, пророк Ісая викликує: "З нами Бог!" (Іс. 8:10). Ці наповнені Божим Духом слова і понині є джерелом невичерпної радості. Народившись у Вифлеємі, Господь народжується в наших серцях і перебуває з нами, якщо ми зберігаємо вірність Йому й заснованій Ним: Єдиній, Святій, Соборній і Апостольській Церкві. Він з нами, коли ми творимо добрі справи. Він з нами, коли ми допомагаємо ближньому. Він з нами, коли ми співстраждаємо і співчуваємо. Він з нами, коли ми прощаємо і не пам'ятаємо зла. Він з нами, коли ми спільно молимося й беремо участь у Святих Таїнствах. Він з нами, коли шукаємо шляхів відновлення єдності Єдиної Помісної Церкви в Україні, спадкоємниці Київського християнства переданого нам у спадщину рівноапостольним князем Володимиром, святими подвижниками і мучениками за віру християнську яких так щедро зродила українська земля.

Свято Різдва Христового свідчить нам про найголовніше: ми покликані навчитися любити Бога й служити Йому, нашому Спасителеві, Тому, Хто дарував це спасіння всім народам і на всі часи.

Нехай новонароджений Спаситель вислухає всі наші молитви, збереже наш народ і нашу державу в мирі й гаразді та обдарує своїм небесним благословенням.

Христос народився! Славімо Його!

† СВЯТОСЛАВ

Немає коментарів:

Дописати коментар