Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 3 січня 2016 р.

03.01.2016р. Б. / Кардинал Мюллер про головні теми в Церкві

"Надією людства є Ісус Христос, а не біржа в Нью-Йорку", - нагадав кардинал Герхард Людвіг Мюллер у  інтерв'ю німецькому виданню "Die Zeit".

За словами префекта Конгрегації віровчення, "оновлення" Римської курії не є "програмою виключно одного Папи". Курія -  це "допоміжний інструмент в управлінні Церквою. Вона не є центром Церкви. Центром Церкви є те місце, де звершується Євхаристія, навіть, якщо це скромна хатина в джунглях", - сказав він.

Єрарх переконаний, що надмірна увага ЗМІ до Курії, а не до Євангелія, є "підтвердженням того, що необхідна зміна перспективи". "Співробітники Римської курії повинні бути наповнені духом Петра і служити йому в особі Папи. Тільки той, хто незважаючи на свої слабкості може сказати Ісусу, разом з Петром: "Так, Господи, Ти знаєш, що я люблю Тебе", може бути на боці його наступника - Папи, з порадами та думками", - сказав глава ватиканської дикастерії.

Кардинал  високо оцінив турботу Папи про бідних і нагадав, що периферія, в теологічному сенсі, є не узбіччям, а центром.

Кардинал Мюллер назвав безпідставними  звинувачення у фінансовій невпорядкованості  Конгрегації віровчення. "Я був призначений префектом Конгрегації віровчення не для того, щоб займатися такою вторинною темою, як так звані фінанси Ватикану", - додав він.

Німецький єрарх також спростував звинувачення в «консерватизмі». Він зізнався, що дружить з одним з "отців" теології звільнення, отцем Густаво Гутьєрресом. За словами кардинала Мюллера, сьогодні "ми більше не живемо у час конфесіоналізму, але екуменізму".

Префект Конгрегації віровчення нагадав, що "Папа Франциск має стиль проповіді і пастирства, який переконує мільйони людей". "Але я багато разів підкреслював, що всі його заяви і жести повинні інтерпретуватися в рамках католицького "Credо".

"Віровчення не є теорією, створеною людьми", - сказав він. Кардинал назвав безпідставними і помилковими всі звинувачення у невідповідності слів Франциска католицькому навчанню з боку деяких католицьких кіл.

Коментуючи ситуацію з ісламським тероризмом, кардинал Мюллер висловив побажання, щоб цей феномен був більш рішуче засуджений мусульманськими політичними і релігійними лідерами.

Немає коментарів:

Дописати коментар