Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 10 листопада 2015 р.

10.11.2015р. Б. / Глава УГКЦ в Америці молився за жертв Голодомору

8 листопада 2015 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви, відслужив Божественну Літургію за жертв штучного Голодомору-Геноциду в Україні 1932-1933 років в Крайовому Соборі Пресвятої Родини у Вашингтоні, Округ Колумбія.

Разом з Блаженнішим Святославом Божественну Літургію молилися Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський, владика Богдан (Данило), Єпарх Пармський, владика Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії  та постійний представник Української Католицької Церкви у Вашингтоні, владика Василь (Лостен), Єпископ-емерит Стемфордської єпархії. До Літургії прислуговували семінаристи Української католицької семінарії Святого Йосафата у Вашингтоні, літургійним співом Літургію супроводжував хор Крайового Собору під проводом Степана Шишки.

В часі проповіді Блаженніший Святослав звернув особливу увагу на потребу плекання нашої надії в Бозі навіть у найбільш критичних та безнадійних ситуаціях в житті. В заключному слові, Глава УГКЦ щиро подякував зібраним вірним Української Католицької Церкви які численно прибули на дану Божественну Літургію з багатьох парафій штатів Пенсильванія, Нью-Йорк, Коннектикут, Мериленд та інших.

В Літургії приймали участь Михайло Савків, голова Комітету із визнання Голодомору у США і директор інформаційного відділу Українського Конгресового Комітету Америки та Лариса Курилас, авторка Меморіалу жертвам Голодомору-Геноциду “Пшеничне поле” відкритого в переддень (7 листопада 2015) у центрі Вашингтона. До слова сказавши, що вони є активними членами парафіяльної спільноти Крайового Собору Пресвятої Родини. Після Божественної Літургії Блаженніший Святослав подякував їм за віддану працю над організацією Меморіальних заходів по вшануванню жертв штучного Голодомору-Геноциду в Україні 1932-1933 роках у столиці Сполучених Штатів Америки та вручив пам’ятні медалі з нагоди 150-ліття від дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

При закінченні Літургії відбувся Пам’ятний концерт, в якому прийняв участь Блаженніший Святослав з іншими владиками Української Католицької Церкви в США.

Немає коментарів:

Дописати коментар