Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 2 листопада 2015 р.

02.11.2015р. Б. / «Коли Україну огорнула темрява, вони соняхами запалали на полях журби» - з презентації книги військового капелана

У неділю, 1 листопада 2015 року, в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбулася презентація книги військового капелана о. Андрія Зелінського «Соняхи. Духовність на час війни». Це був вечір-презентація, вечір вдячності та пам’яті, в якому переплелись спогади про справжніх Героїв, рефлексії про любов, журбу та жертовність та класична музика в пам'ять захисників у виконанні музикантів Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Як відомо, о. Андрій Зелінський своє капеланське служіння серед військовослужбовців розпочав 2006 року в Академії сухопутних військ у Львові.  А з червня минулого року священик постійно здійснює своє служіння у підрозділах ЗСУ на передовій РУВ (т.зв."АТО"). У його книзі йдеться про молодих офіцерів Збройних Сил України, які є втіленням жертовної служби своєму народу. 

 «З цими хлопцями я познайомився ще 10 років тому і з декотрими з них постійно підтримував зв'язок впродовж усього часу, - поділився о. Андрій. - Насправді,  я дуже щасливий, що мені довелось знати кожного з них особисто. Кожен із них залишив частину себе у моєму житті та забрав частину мого життя із собою».

Свою назву книга отримала зовсім не випадково: соняхи настільки вірні сонцю, тому постійно спрямовані на нього. І за словами капелана, коли людина настільки ж вірна своєму обов’язку, своїм рідним, є повною добра та любові, то вона теж схожа на сонях: «Ці хлопці стали справжніми соняхами в час, коли Україну огорнула темрява та журба»

Священик розповів, що його книга, яка є збіркою духовних рефлексій на час війни, народжувалась поступово: деякі розділи формувались впродовж тривалого військового протистояння на передовій, а викристалізовувались уже тоді, коли капелан повертався до Києва чи Львова: «Думки ставали конкретними текстами, які мають за мету дати нам віру, надихнути нас надією, змобілізувати весь наш внутрішній потенціал, аби їхня любов та жертва ніколи не були даремними»

Немає коментарів:

Дописати коментар