Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 9 вересня 2015 р.

09.09.2015р. Б. / «Меморіал» у Львові протестуватиме проти антиукраїнських книг на Форумі видавців. Що розсердило патріотів?

«Меморіал» Львівщини готує серію акцій протесту проти антиукраїнських книжок, зокрема і тих, що видає харківське видавництво «Фоліо». Зокрема йдеться про антиукраїнську книгу Платона Бєсєдіна «Учітєль. Роман пєрємєн».

Про це «Погляду» розповів голова правління ГО «Меморіал» Роман Гунда.


«Акції, які ми будемо проводити ці три дні – це протест проти наших українських видавництв, які видають антиукраїнську літературу. Наприклад, харківське видавництво «Фоліо», яке має бути присутнє на Форумі видавців, видало книжку, яка є абсолютно антиукраїнською та профашистською, жахливого змісту. «Фоліо» відправляє цю книжку у Москву для здобуття премії у 40 тисяч доларів. Крім того, це видавництво друкує і Олеся Бузину, і Табачника. Ми будемо протестувати, щоб наші українські видання цього не видавали!» - заявив Роман Гунда.

Напередодні Секретаріат Національної спілки письменників написав звернення до міністра культура, голови СБУ і голови Держкомтелерадіо, що роман Бєсєдіна, де з позицій російського шовінізму обґрунтовується ідея відокремлення Криму від України, посідає першу позицію у шорт-листі однієї з найпрестижніших російських книжкових премій «Російський букер-2015».

«Книжкові експерти вважають, що за цей українофобський роман директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький одержить грошову винагороду в розмірі 40 тисяч доларів за свій внесок у пропаганду русскава міра та руйнування України», - йдеться у зверненні письменників.

За словами Романа Гунди, боротьба громадських діячів проти нашестя книг про «недоукраїну» та «крах української ідеї» триває вже давно – тільки ніхто так і не перекрив їм шлях в Україну.

«Я уже звертався у суд, прокуратуру, СБУ, щоб заблокувати в Україну доступ російських антиукраїнських книжок. Поки що ніхто нічого робити не хоче. Останній раз мені дали відписку, що всі наші документи направлять в СБУ Харківської області, мовляв, поближче до кордону – просто, щоб ми відчепились», - говорить Роман Гунда.

Зазначимо, що перша акція протесту відбудеться сьогодні, о 18.15 біля Львівської філармонії, під час урочистого відкриття Форуму видавців, на вул. Чайковського.

Ще дві відбудуться завтра та післязавтра, о 12 годині біля «Палацу мистецтв»
.


Джерело:  НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів:

Дописати коментар