Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 28 березня 2015 р.

28.03.2015р. Б. / Якби у нас було ліцензування імпортної літератури, можливо, не було б війни, – Капранов


Країні давно потрібне ліцензування імпортних книг, оскільки відсутність цього ліцензування є однією з причин війни на сході України. Адже іноземний виробник завозить на територію нашої держави антиукраїнську пропаганду. Крім того, ліцензування імпортних книг дозволить суттєво зменшити потік контрабандної літератури.

Таку думку висловив «Погляду» письменник Віталій Капранов.


«Якби це ліцензування ввели раніше, то можливо б і війни не було. Біда наша в тому, що ми всьому навчаємося виключно через кров і через вбивства. Поки не почали вбивати людей, доти ні влада, ні інтелігенція нічого і чути не хотіли ні про які обмеження і кричали, що це мистецтво, і поводилися, м’яко кажучи, як недалекоглядні ідіоти. Провина за цю війну лежить і на зазначених категоріях населення: і на владі, і на інтелігенції», - розповідає Віталій Капранов.

За його словами, це питання давно уже перезріло, бо в Україні сьогодні національний виробник повністю затиснутий іноземним. До того ж, іноземний виробник легко завозить негуманну, антиукраїнську пропаганду.

«Ми тут на боці нашого уряду, що буває вкрай рідко. Я наприклад, працюю в експертній комісії Держкіно і воно дає право тому чи іншому фільму, серіалу на українську прописку, на те, щоб його могли тут показувати. І ніхто нам не суперечить. Всі знають, що мають отримати право на прокат, якщо ти хочеш показувати фільми. Така сама процедура може бути і з літературою. Не обов’язково навіть на це витрачати гроші. У нас є різні громадські організації, які будуть готові підставити своє плече для того, аби розібратися, чи є в книзі пропаганда, чи ні. Це не так складно, як здається. А з іншого боку, таким чином, прикриють контрабандні канали. Бо за контрабанду книжок нічого нема. а якщо буде ліцензія, то прикордонники збільшать розцінки, а тоді іноземний виробник буде нести додаткові витрати», - вважає Вітілій Капранов.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко вважає за необхідне ввести ліцензії на імпорт книжок, оскільки вся антиукраїнська література, яка масово виробляється в РФ, не повинна мати доступу на ринок України.

Фото: Вікіпедія

Джерело:   НОВИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів:

Дописати коментар