Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 5 березня 2015 р.

05.03.2015р. Б. / День захисника України святкуватимуть на Покрову

Солдат
Відтепер День захисника Вітчизни в Україні святкуватимуть 14 жовтня.

За відповідний закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» проголосували 244 нардепи.

Раніше Днем захисника Вітчизни вважалося 23 лютого – день радянської армії.

14 жовтня за юліанським календарем відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Серед Богородичних свят «Покров Пресвятої Богородиці» належить до особливо шанованих в Україні. Його традиція бере свій початок ще від часів прийняття християнства і упродовж віків набирала національного підтексту, відповідно до суспільно-історичних обставин. Особливо шанованою була «Покрова» і за часів козаччини. Запорожці мали на Січі Покровську Церкву, від якої починали свої походи на ворогів. Зазначимо, Українська Повстанська Армія у 1947 р. проголосила день Покрову Пресвятої Богородиці своїм офіційним святом.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 року Президент Петро Порошенко звернувся до українців з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, закликаючи встановити День захисника України саме 14 жовтня.

«Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків», — зазначив Петро Порошенко.

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар