Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 9 вересня 2014 р.

09.09.2014р. Б. / Німецькі католицькі єпископи закликали політиків захистити суверенітет і територіальну цілісність України

Конференція католицьких єпископів Німеччини закликала світовий політикум захистити територіальну цілісність та суверенітет України. У зверненні єпископів йдеться про те, що згідно з «Будапештським  меморандумом», США, Великобританія та Росія виступили гарантами цілісності України. Про це пише агенція Kirchensite.de.

Заяву від Конференції німецьких католицьких єпископів озвучив Єпископ Трієру Штефан Аккерманн, виступаючи на відкритті чергової сесії Синоду єпископів УГКЦ у Львові 8 вересня. Паралельно заява була оприлюднена в Бонні (Німеччина).

Єпископ Аккерманн підкреслив, що Церква Німеччини підтримує Україну в її боротьбі за вільну і справедливу країну: «Після того, як у 1991 році було утворено українську державу, після помаранчевої революції  у 2004 році, українці розпочали революцію гідності взимку 2013/2014, втретє прагнучи до свободи, демократії, дотримання прав людини і верховенства закону». 

Представник німецького єпископату також зазначив, що під час революції гідності Українська Греко-Католицька Церква отримала повагу і визнання далеко за рамками національних кордонів України. 

Духовна і пастирська турбота про демонстрантів на Майдані залишиться в пам‘яті, як її велика заслуга. 

Водночас єпископ Аккерманн запевнив присутніх українських єпископів, що Католицька Церква в Німеччині продовжуватиме підтримувати Церкву в Україні. Роль Греко-Католицької Церкви, як «великого гравця у побудові громадянського суспільства» в Україні та її діяльність щодо психологічної опіки жертв війни важко переоцінити, сказав німецький єпископ.

З 1991 року єпархія Тріеру, яку нині очолює Штефан Аккерманн, підтримує різноманітні проекти Греко-Католицької Церкви в Україні, зокрема й розвиток Карітас та місцевої Мальтійської служби.

Немає коментарів:

Дописати коментар