Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 5 вересня 2014 р.

05.09.2014р. Б. / Церкви Дніпропетровщини запроваджують в зоні АТО капеланство

Християнські церкви Дніпропетровщини ініціювали запровадження капеланства в зоні АТО. Капеланство передбачає наявність у кожному батальйоні військового священика. Посада прирівнюється до заступника командира полку або батальйону, повідомляють у прес-службі місцевої ОДА.

Як пише "Сегодня", такий священик, або капелан, відповідає за моральний і психологічний стан солдатів, вирішує різні конфліктні питання в колективі. У його функції також входить богослужіння серед військовослужбовців. Причому капелани при необхідності також можуть надавати першу медичну допомогу.

Зараз деякі батальйони в зоні АТО вже мають своїх капеланів. Рада християнських церков продовжує розвиток цього руху і ініціює узаконення капеланства на державному рівні.

«Капелан - це і священнослужитель, і психолог, медичний працівник. Він може надавати першу медичну допомогу, супроводжувати поранених. Капелани допомагають військовим в зоні АТО подолати психологічні травми, пережити складну ситуацію і вирішити можливі внутрішні конфлікти», - зазначив у ході брифінгу голова громадської організації «Українське капеланство» Валерій Труфанов.

Також у Раді християнських церков повідомили, що волонтери церков забезпечують поранених воїнів АТО і переселенців продуктами харчування, ліками і одягом.

Немає коментарів:

Дописати коментар