Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 4 вересня 2014 р.

04.09.2014р. Б. / Апостольський нунцій закликав надати Україні реальну допомогу

Апостольський нунцій закликав надати Україні реальну допомогу
Ситуація в Україні продовжує загострюватись. У зв'язку з цим апостольський нунцій в цій країні заявив, що українцям необхідна негайна реальна  допомога, аби убезпечити їх від агресії російських сусідів. 

Архиєпископ Томас Галіксон, уродженець Сполучених штатів Америки, служить апостольським нунцієм в Україні з  2011 року. Нещодавно в інтерв'ю Радіо Ватикану він повідомив, що його турбує життя Церкви в Україні, адже російська агресія несе реальну загрозу іі існуванню як окремої незалежної інституції. Розуміючи, що його слова можуть виглядати перебільшенням, порівняно з ситуацією в Сирії та Іраці, архиєпископ наголосив, що "важливо бути співчутливими до наших братів-католиків, які перебувають у скрутному становищі у всьому світі".

"Ми не можемо ігнорувати розвій несправедливості. Ми засуджуємо ті трагічні події, що сколихнули різні країни на кількох континентах і призвели до беззконь на їхніх теренах.", - повідомив нунцій і додав: "Хіба ж ми можемо спокійно дивитися, як горе і страждання руйнують Близький Схід?! Теж саме відбувається і з Україною". Згідно з повідомленнями ВВС з квітня внаслідок бойових дій, що спалахнули після анексії Криму та спроби захоплення Донецької та Луганської областей, в Україні загинули понад 2600 осіб. 

"Ми зобов'язані допомагати зараз, а не тоді, коли треба буде відбудовувати руїни. Українцям не потрібні запізнілі "рятувальні" операції", - переконаний архиєпископ. 

Також він наголосив, що абсолютно неправильно запитувати "а що треба би було зробити?", ніби вже запізно, тим самим ставлячи хрест на Україні. На  його думку, тут, заради миру і справедливості, повинні втрутитися ті, чиє слово має вплив. 

Нунцій переконаний, що Захід має рішуче виступити проти агресії Росії, адже за останні півроку в Україні дуже добре стали помітними прагнення до добра. "Можливо вперше за це тисячоліття українцям треба простягнути руку помочі, дати змогу обрати своє майбутнє без чужого впливу".

"Я тішуся, що в Україні є всі ці чоловіки і жінки, які безумовно жертвують собою заради миру і на благо нової справедливої України. Але я буду тішитися ще більше, коли весь світ відкликнеться на зусилля цих людей побудувати соборну мирну і заможну Україну", - повідомив апостольський нунцій в Україні, повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на CNA 

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар