Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 7 вересня 2014 р.

07.09.2014р. Б. / «Люди повірили в брехню» – На Міжнародному Конгресі у Німеччині розповіли про події в Україні

Про значення та дію пропаганди, яка інформаційними каналами поширюється суспільству та про її реальні руйнівні наслідки сьогодні в Україні знає, напевно, кожен. Дізнатися про стан та факти воєнних подій на сході України та роль сучасних мас-медіа у цьому мали можливість учасники 18-го Міжнародного Конгресу у Німеччині (м. Фрайзінг), організованого німецькою католицькою організацією Реновабіс.

3 вересня 2014 року у форматі Панельної дискусії організаторами трьохденного заходу було запропоновано послухати виступ президента Міжнародного Благодійного Фонду «Карітас Україна» Андрія Васьковича стосовно ситуації в Україні. За словами доповідача у районах бойових дій є справжня катастрофічна і жахлива ситуація. Суцільні руїни, люди без води і харчів є на межі виживання, екологічний хаос, нелюдське насилля і страх. І це заторкнуло не сотні, а кілька мільйонів людей. «Російська медійна пропаганда і важкість перевірити на даний час людям реальність ситуації суттєво посприяла військовому конфлікту у країні» – зазначив український представник.

Проте, позиція Церков в Україні є визначеною щодо оцінки стану на сході країни. За словами іншого українського доповідача – доктора богослов′я та представника УПЦ МП Сергія Бортника, по великій мірі через інформаційний потік медіа у східних регіонах України «люди повірили в брехню. Дивлячись у Києві російські телевізійні канали про ситуацію в столиці України і їхню інтерпретацію подій, кияни бачать, що ця російська інформація не відповідає дійсності. Все зовсім не так. Спілкуючись нещодавно із одним архиєреєм із Луганська, я дізнався від нього про те, що в числі ворогуючих сепаратистів там лише близько 20% місцевих людей, а решта росіяни». На думку Сергія Бортникова роль Церкви полягає у тому, щоб люди не втрачали зв′язку із Богом за будь-яких обставин. «Викривати і говорити правду, як також і діалогувати, відкритими бути до примирення. Також солідарними… до усіх, бо ми як християни працюємо для усіх, без винятку» – стали підсумковими думками доповідача.

«Важливою є при цьому альтернатива. Інші, нові, проте добре знані всім цінності – це є шлях виходу з кризи. Це є спільне благо, солідарність та субсидіарність, а не тоталітарна, нелюдська система, деспотизм і відсутність демократії, які несе в собі агресія по відношенню до України та її громадян» - на завершення сказав президент «Карітас Україна» Андрій Васькович. 

Після виступів та дискусії учасниками та організаторами заходу було спільно задекларовано практично ініціювати ряд заходів в Україні по співпраці та втіленню шляхів примирення задля досягнення миру та справедливості у країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар